Εκατοντάδες απολύσεις στην Barclays

NEA YOΡΚΗ. Ο τομέας επενδύσεων της τράπεζας Barclays σχεδιάζει να απολύσει 400 εργαζομένους σε διεθνώς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τράπεζα. Η Barclays Capital έχει αρχίσει μια διαδικασία επανεξέτασης των διαδικασιών της, η οποία «θα έχει αποτέλεσμα την απώλεια ορισμένων θέσεων εργασίας», σε τομείς όπως η πληροφορική, επιβεβαίωσε στέλεχος της Βρετανικής τράπεζας την Τετάρτη.

NEA YOΡΚΗ. Ο τομέας επενδύσεων της τράπεζας Barclays σχεδιάζει να απολύσει 400 εργαζομένους σε διεθνώς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τράπεζα. Η Barclays Capital έχει αρχίσει μια διαδικασία επανεξέτασης των διαδικασιών της, η οποία «θα έχει αποτέλεσμα την απώλεια ορισμένων θέσεων εργασίας», σε τομείς όπως η πληροφορική, επιβεβαίωσε στέλεχος της Βρετανικής τράπεζας την Τετάρτη. «Συνεχίζουμε να κάνουμε επιλεκτικές προσλήψεις στους τομείς εκείνους που σημειώνουν αύξηση εσόδων», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα η Barclays ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά σχεδόν εν τρίτο χάρη στην σημαντική μείωση των «τοξικών» χρεών, εν μέσω ενός κλίματος «ελπίδας» για ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα, ο οποίος υπέστη πλήγματα στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Η Barclays Capital ανακοίνωσε επίσης καλά αποτελέσματα το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, αλλά τα έσοδα από τις συναλλαγές μειώθηκαν κατά 15% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Η τράπεζα έχει αξιοσημείωτη παρουσία στις ΗΠΑ, μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Lehman Brothers, η οποία χρεοκόπησε στα τέλη του 2008.

Η τράπεζα αντιμετώπισε την οικονομική κρίση χωρίς να δεχθεί κρατική βοήθεια, αντίθετα με πολλές ανταγωνίστριές της, καθώς δέχθηκε επενδύσεις σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων λιρών, κυρίως από το Αμπου Ντάμπι και το Κατάρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available