x
 

Κοινωνία

Ταξίδι-αστραπή του Χάρι στο Λονδίνο για τον Κάρολο

07 Φεβρουαρίου 2024

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στο σπίτι του στην Καλιφόρνια επέστρεφε την Τετάρτη ο πρίγκιπας Χάρι μετά την επίσκεψη-αστραπή στο Λονδίνο για να δει τον πατέρα του Κάρολο Γ’ που διαγνώστηκε με καρκίνο.

O δούκας του Σάσεξ επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Χίθροου το απόγευμα της Τετάρτης, μόλις 24 ώρες αφότου έφτασε στο Λονδίνο για να μεταβεί στο Κλάρενς Χάουζ.

Ο Χάρι ταξίδεψε στο Λονδίνο, με πτήση που διήρκεσε 10 ώρες, και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ έμεινε 45 λεπτά με τον πατέρα του.

Συζήτησε με τον πατέρα του, προτού ο τελευταίος με την Καμίλα κατευθυνθούν στο Μπάκιγχαμ όπου τους περίμενε ένα ελικόπτερο για να τους μεταφέρει στο Σάντριγχαμ.

Εκείνο που έχει πυροδοτήσει ζωηρό σχολιασμό είναι το γεγονός ότι ο δούκας του Σάσεξ δεν είδε τον αδελφό του Ουίλιαμ ή την Κέιτ που αναρρώνει μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Ο Χάρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, θα δεχόταν ευχαρίστως μια επανασύνδεση με Ουίλιαμ, αλλά αντ’ αυτού πέρασε την νύχτα του στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ξενοδοχείο και όχι σε κάποιες από τις οικίες της βασιλικής οικογένειας.

Αν και στην ατζέντα των δυο αδελφών δεν υπήρχαν σχέδια για συνάντηση κατά τη διάρκεια της παραμονής του Χάρι στη Βρετανία, ο κοινός τους φίλος Μαρκ Ντάιερ – θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μεσολαβητής για να κάνουν την πρώτη επαφή.

Πιστεύεται ότι ο Ουίλιαμ αυτή την περίοδο είναι επικεντρωμένος στη φροντίδα της συζύγου του Κέιτ, η οποία αναρρώνει από την πρόσφατη επέμβαση που έκανε στην κοιλιακή χώρα.

Πάντως, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμενόταν να μιλήσει για πρώτη φορά για τον καρκίνο του πατέρα του βασιλιά Καρόλου σε φιλανθρωπικό γκαλά  το βράδυ της Τετάρτης, καθώς επιστρέφει στα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο Ουίλιαμ αναμενόταν επίσης να ευχαριστήσει ενδεχομένως τους ευεργέτες και να μιλήσει για όσα πέρασε η βασιλική οικογένεια τις τελευταίες ημέρες μετά τη διάγνωση του μονάρχη αλλά και τη σοβαρή περιπέτεια που περνάει με την υγεία της η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον.

«Ανταποκρίνεται υπέροχα» μετά τη θεραπεία του

Την ίδια στιγμή, ο βασιλιάς Κάρολος «ανταποκρίνεται υπέροχα» μετά τη θεραπεία του καρκίνου γράφει το independent.co.uk. Είναι στη «συνήθη καλή του φόρμα» και «τα αντιμετωπίζει θαυμάσια» μετά την πρόσφατή του επέμβαση στον προστάτη και τη διάγνωση του καρκίνου.

Πηγή του Παλατιού, πάντως, ανέφερε στους «Times» ότι ο βασιλιάς ήταν κουρασμένος από την προηγούμενη μέρα, αλλά σε καλή κατάσταση. «Αν δεν ήξερες τι συνέβη, δεν θα είχες ιδέα ότι είχε κάποια πάθηση», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την «Daily Telegraph», ο βασιλιάς θα περνά πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο βασιλικό κτήμα στο Σάντρινγκχαμ του Nόρφολκ και θα επιστρέφει στο Λονδίνο περίπου μία φορά την εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους και για θεραπεία.

Πηγή του Παλατιού πρόσθεσε ότι «είναι σε καλή διάθεση, απλώς λίγο απογοητευμένος που η κατάστασή του επηρέασε όχι μόνο τα δικά του σχέδια αλλά και των άλλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. «Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ