33 χρόνια από τον θάνατο του Elvis Presley (video)

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Στις 16 Αυγούστου 1977, ο Ελβις Πρίσλεϊ βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα από τη μνηστή του Τζίντζερ Ολντεν, στο σπίτι του, την βίλα Graceland, στο Μέμφις του Τενεσί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. ανακοινώθηκε ο θάνατος του.

Ο Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών. Σε μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αργότερα, οι γιατροί αν ακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση φαρμάκων.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του «Βασιλιά του Rock and Roll» προμήνυαν τον τραγικό θάνατο. Μετά από εφτά χρόνια μακριά από τα charts, το τραγούδι του Πρίσλεϊ «Suspicious Minds» έφτασε στο νούμερο 1 του Αμερικανικού Billboard στις 1 Νοεμβρίου 1969. Από το 1969 έως το 1971 θα κυριαρχήσει στις πωλήσεις δίσκων σε πολλές χώρες, με 20 συνεχόμενες επιτυχίες.

Μετά από μια δεκαετία κινηματογραφικών ταινιών, η δεκαετία του 1970 σηματοδότησε την επιστροφή του καλλιτέχνη σε μια καθαρά μουσική καριέρα. Η αρχή έγινε με το σινγκλ «Kentucky Rain» το οποίο μόνο στις ΗΠΑ πούλησε πάνω από 500.000 αντίτυπα. Ακολούθησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων και παραστάσεων, όπως τα «Elvis Country», «Love Letters», «Τhat’s The Way It Is» κ.α.

Το 1973, η χρονιά ξεκίνησε με δύο παραστάσεις στη Χαβάη, μια από τις οποίες μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο το κόσμο μέσω δορυφόρου και τη παρακολούθησαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές. Κυκλοφόρησε και σε album με την ονομασία «Aloha from Hawaii via Satellite».

Παρά τις επιτυχίες και ιδιαίτερα μετά το διαζύγιο του το 1973, ο Πρίσλεϊ άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα απόμακρος και να παίρνει συνεχώς βάρος, ενώ μάχονταν και από μια εξάρτηση στα φάρμακα με συνταγή, τα οποία είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην εμφάνιση του αλλά και στην απόδοση του πάνω στη μουσική. Παρά τα όποια προβλήματα, ο Πρίσλεϊ συνέχισε τις συναυλίες και τα νέα άλμπουμ για τα επόμενα χρόνια.

Το 1977 βρήκε το Πρίσλεϊ να μάχεται με τον εαυτό του, καθώς είχε μετατραπεί σε μια καρικατούρα αυτού που ήταν πριν μερικά χρόνια. Πολλές συναυλίες δεν δόθηκαν καθόλου ενώ δεν ήταν λίγες αυτές στις οποίες το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν κάτω του μετρίου. Αντιμέτωπος με την πολύ κακή του υγεία, έκανε τη τελευταία του ζωντανή εμφάνιση στην Ιντιανάπολη, στις 26 Ιουνίου 1977.

Σήμερα συμπληρώνονται σήμερα 33 χρόνια από τον απροσδόκητο θάνατο του Elvis Presley ή Εlvis The King. Αλλά ακόμα και τώρα ο Elvis ενθουσιάζει το κοινό του, καταπλήσσει με τις χορευτικές του κινήσεις, συγκινεί με την μελωδική του φωνή, δημιουργεί νέους φανατικούς θαυμαστές. Ο Elvis Presley είναι ένας μουσικός θρύλος και οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ…

[933]

[934]

[935]

[936]

[937]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available