Βουλιάζουν στα χρέη εκατομμυρίων ευρώ οι «Κυπριακές Αερογραμμές»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ζημιές 25,5 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 3,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009, παρουσιάζουν οι «Κυπριακές Αερογραμμές» το πρώτο εξάμηνο του 2010, μια μεγάλη «τρύπα» που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, δείχνουν τις ζημιές να τρέχουν με ξέφρενους ρυθμούς και να φτάνουν σε επταπλάσια επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ζημιές 25,5 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 3,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009, παρουσιάζουν οι «Κυπριακές Αερογραμμές» το πρώτο εξάμηνο του 2010, μια μεγάλη «τρύπα» που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, δείχνουν τις ζημιές να τρέχουν με ξέφρενους ρυθμούς και να φτάνουν σε επταπλάσια επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η κατάσταση που επικρατεί στον κρατικό αερομεταφορέα της Κύπρου προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο στην κυπριακή κυβέρνηση, καθώς μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση το κράτος δεν έχει πλέον την ευχέρεια να παρεμβαίνει και να καλύπτει τις ζημιές, όπως συνέβαινε στα παλαιότερα χρόνια, λόγω ρητής οδηγίας από τις Βρυξέλλες, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά παραβίαση του ανταγωνισμού. Η περίπτωση των «Κυπριακών Αερογραμμών» θυμίζει έντονα την κατάσταση που επικρατούσε στην «Ολυμπιακή» πριν από τη ιδιωτικοποίησή της.

Μια πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει είναι η συγχώνευση των «Κυπριακών Αερογραμμών» με την επίσης κρατική «Γιουροσύπρια» (Eurocypria), η οποία είναι χαμηλότερου κόστους εταιρεία εκτελεί δρομολογημένες πτήσεις- και μια ενοποίηση των στόλων τους πιστεύεται πως θα συμβάλει σε μείωση των ζημιών. Ηδη υπέρ της συγχώνευσης των δύο εταιρειών έχουν ταχθεί τα μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Οι «Κυπριακές Αερογραμμές» αποδίδουν – μεταξύ των άλλων – τη ζημιογόνα πορεία του α’ εξαμήνου στον αυξημένο ανταγωνισμό που υφίστανται από την «Ολυμπιακή» και την «Aegean», στα βασικότερα δρομολόγιά τους προς την Ελλάδα, στην σκόνη από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, γεγονός που την υποχρέωσε να ακυρώσει 100 πτήσεις και στη γενική οικονομική κρίση.

Πορεία χωρίς προοπτική

Οι μεγάλες ζημιές που σημείωσε η εταιρεία επαναφέρουν στο προσκήνιο τις συζητήσεις για τις αερομεταφορές που ελέγχονται από το κράτος, την ενίσχυση τους με δημόσιο χρήμα και γενικότερα το ρόλο του κράτους σε αυτή την αγορά.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός μιλά ανοιχτά για ανεξέλεγκτη κατάσταση στην εταιρεία και ζοφερό μέλλον τόσο της ιδίας, όσο και των εργαζομένων σε αυτήν.

«Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και η εταιρεία πήρε μια πορεία χωρίς επιστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. «Είμαστε μάρτυρες των μεγαλύτερων ζημιών των τελευταίων ετών, με τις προοπτικές μάλιστα να είναι τέτοιες που η ίδια η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», σημείωσε.

Ο κ. Νεοφύτου, αναφερόμενος γενικότερα στις προοπτικές των κρατικών αερομεταφορών χαρακτήρισε «ζοφερότατο» το μέλλον τους. Υπενθύμισε πως πριν από μερικούς μήνες ο Κύπριος φορολογούμενος κατέβαλε από τα υστερήματά του 35 εκ. για την προσωρινή διάσωση της «Eurocypria». Σημείωσε ακόμη πως πριν από μερικά χρόνια το κυπριακό κράτος εγγυήθηκε τις «Κυπριακές Αερογραμμές» με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δεσμευόμενο προς τις ευρωπαϊκές αρχές εξυγίανση και κερδοφορία.

«Η Κύπρος δεν σηκώνει δύο αεροπορικές εταιρείες και δεν είναι δουλειά του κράτους να κάνει τον επιχειρηματία στις αερομεταφορές», υπέδειξε. «Οσο γρηγορότερα γίνουν αυτά κατανοητά τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος στον Κύπριο φορολογούμενο και στην Οικονομία», τόνισε.
Ανέφερε ακόμη πως είναι κρίμα και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στις «Κυπριακές Αερογραμμές» που παρά τη συναίνεσή τους στις μειώσεις των απολαβών τους, βλέπουν το εργασιακό τους μέλλον εξίσου ζοφερό.

Ναι σε συγχώνευση

Ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, τα μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου, συμφωνούν πάντως στη διεξαγωγή ενός εντατικού διαλόγου για το μέλλον της εταιρείας. Συμφωνούν επίσης με τη συγχώνευση (με τη «Γιουροσίπρια»), αλλά διαφωνούν με τον τρόπο που θα γίνει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, ανέφερε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της ελεγχόμενης συγχώνευσης. Ωστόσο απορρίπτει το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης της εταιρείας και ελέγχου της κατά πλειοψηφία από ιδιώτες επενδυτές.

Αντίθετα ο ΔΗΣΥ διά του κ. Νεοφύτου τάσσεται υπέρ της ταχείας συγχώνευσης, αλλά και της εισόδου ιδιωτών επενδυτών στην εταιρεία, η οποία, όπως αναφέρει, δεν πρέπει να ελέγχεται από το κράτος.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων στην εταιρία ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, Ανδρέας Πιερίδης δήλωσε ότι η οργάνωση τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της συγχώνευσης, αλλά είναι εναντίον της απόκτησης της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας από ιδιώτες.

Ο κ. Πιερίδης απέδωσε τη ζημιά στις Κυπριακές Αερογραμμές στον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις άλλες εταιρείες, οι οποίες σε αντίθεση με τις «Κυπριακές Αερογραμμές» μπορούν να χρησιμοποιούν διαύλους στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Ταυτόχρονα επέκρινε τον ΚΟΤ και την «Hermes Airports» ότι δίνουν κίνητρα για νέους προορισμούς σε άλλες εταιρείες εκτός από τις «Κυπριακές Αερογραμμές».
Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος της «Hermes Airports», Αδάμος Ασπρής υπέδειξε ότι το σχέδιο κινήτρων με μειωμένες τιμές για νέα δρομολόγια προσφέρθηκε και στις «Κυπριακές Αερογραμμές», αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available