7η και 9η θέση στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβε την 7η στο σόλο και την 9η θέση στο ντουέτο (με την Εβελίνα Παπάζογλου) της συγχρονισμένης Κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης (Zsolt Czegledi/MTI via AP)

Μία 7η και μία 9η θέση έφεραν τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

7η η Πλατανιώτη
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του Σόλο και κατέκτησε την ιδιαιτέρως τιμητική 7η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά τη στιγμιαία ατυχία που είχε στο ξεκίνημα του προγράμματός της -όταν ήπιε νερό και έχασε για πολύ λίγο τον ρυθμό-, είχε μια πολύ καλή εκτέλεση συνολικά, βαθμολογήθηκε με 86,5328 β. και κατετάγη έβδομη στον κόσμο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη κατάταξη που έχει σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτήν του 2013. Στον τελικό μετείχαν οι 12 καλύτερες του Προκριματικού.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το φαβορί, η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο με 95,2036 β., το ασημένιο πήρε η Ισπανίδα Oνα Καρμπονέλ με 93,6534 β. και το χάλκινο η Ουκρανή Aνα Βολόσινα με 91,9992 β.

9ες στο ντουέτο
Την ένατη θέση στον τελικό του τεχνικού ντουέτου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης κατέλαβαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζόγλου.
Το ελληνικό ντουέτο έλαβε 85.7439 βαθμούς και βρέθηκε μια θέση πιο κάτω από αυτήν που είχε πάρει στον προκριματικό του αγωνίσματος.

Χρυσό μετάλλιο για τις Ρωσίδες  Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και Αλεξάντρα Πάτσκεβιτς με 95.0515 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση οι Κινέζες Ζιάνγκ Τιγκτιγκ και Ζιάνγκ Γουενγουέν με 94.0775 βαθμούς και στην τρίτη θέση το ντουέτο από την Ουκρανία αποτελούμενο από τις Ανα Βολόσινα και Γελιζαβέτα Γιάκνο με 92.6482 βαθμούς. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την όγδοη θέση κατέλαβε το ντουέτο της Αυστρίας που αποτελείται από τις αδερφές Αλεξανδρή Αννα – Μαρία και Ειρήνη, με 85.7694 βαθμούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *