Βάζει λουκέτο η «Εurocypria» το Νοέμβριο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τέλη Νοεμβρίου πέφτει, όπως όλα δείχνουν, η αυλαία για τη θυγατρική των Κυπριακών Αερογραμμών «Εurocypria». Σε γενική συνέλευση θα ανακοινωθεί η εκούσια διάλυση της εταιρείας αφού διευθετηθεί η ανάληψη των εργασιών και των υποχρεώσεών της από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Η διάλυση δεν θα γίνει όμως αναίμακτα. Ανάμεσα στο προσωπικό των δύο εταιρειών καταγράφονται έντονες διαφωνίες.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τέλη Νοεμβρίου πέφτει, όπως όλα δείχνουν, η αυλαία για τη θυγατρική των Κυπριακών Αερογραμμών «Εurocypria». Σε γενική συνέλευση θα ανακοινωθεί η εκούσια διάλυση της εταιρείας αφού διευθετηθεί η ανάληψη των εργασιών και των υποχρεώσεών της από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Η διάλυση δεν θα γίνει όμως αναίμακτα. Ανάμεσα στο προσωπικό των δύο εταιρειών καταγράφονται έντονες διαφωνίες. Ιδιαίτερα από υπαλλήλους της «Εurocypria» από τους οποίους θα προέλθει και η μεγαλύτερη μερίδα που θα απολυθεί.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές ζημιές. Οι συνολικές ζημιές για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος ήταν για ζημιές μόλις 3,5 εκατ. ευρώ.
Σε τεχνοκρατικό, επιχειρησιακό επίπεδο οι διεργασίες ανάληψης των εργασιών και των υποχρεώσεων της από τις Κυπριακές Αερογραμμές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Εκεί που συναντώνται ακόμη προσκόμματα, τα οποία μάλλον δεν θα ξεπεραστούν «αναίμακτα», είναι στο συνδικαλιστικό πεδίο, αφού ήδη δίδονται μάχες χαρακωμάτων για το εργασιακό καθεστώς κυρίως των μελών του προσωπικού της «Εurocypria» που θα παραμείνουν στο νέο σχήμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, μιλώντας στο κρατικό «ΡΙΚ», στην ουσία επιβεβαίωσε ότι η ενοποίηση θα συνιστά ανάληψη εργασιών της «Εurocypria» από τις «Κ.Α.» και έκαμε λόγο για «εκούσια διάλυση» της πρώτης. Εξάλλου, ανέφερε ότι ο διορισμός νέου προέδρου στο Δ.Σ. του νέου σχήματος που θα προκύψει είναι θέμα ημερών.

Το κύριο πρόβλημα στο συνδικαλιστικό πεδίο είναι η κοινή αρχαιότητα των υπαλλήλων και πρωτίστως του ιπτάμενου προσωπικού, ειδικά των πιλότων. Πιο συγκεκριμένα, οι πιλότοι που ανήκουν στην ΠΑΣΥΠΙ αντιδρούν διότι η συμπερίληψη των πιλότων της Εurocypria στο προσωπικό του νέου σχήματος θα καθυστερήσει τις δικές τους προαγωγές. Ανάλογης υφής προβλήματα, αλλά με λιγότερες αντιδράσεις απαντώνται και σε άλλες ειδικότητες του προσωπικού.

Ωστόσο, στην πορεία ενοποίησης των δυο εταιρειών, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω συνδικαλιστικές αναταράξεις, μέχρι και λήψη δυναμικών μέτρων εκ μέρους κάποιων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available