Μάικλ Τζάκσον και Ελβις Πρίσλεϊ οι πιο …κερδοφόροι νεκροί

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ο Μάικλ Τζάκσον αγωνιζόταν συνεχώς να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Ομως, 16 μήνες μετά το θάνατό του, σε ηλικία 50 ετών, ο «βασιλιάς της ποπ» φέρνει περισσότερα κέρδη από οποιαδήποτε άλλη νεκρή διασημότητα, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, η περιου

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ο Μάικλ Τζάκσον αγωνιζόταν συνεχώς να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Ομως, 16 μήνες μετά το θάνατό του, σε ηλικία 50 ετών, ο «βασιλιάς της ποπ» φέρνει περισσότερα κέρδη από οποιαδήποτε άλλη νεκρή διασημότητα, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, η περιουσία του Τζάκσον αυξήθηκε κατά 275 εκατ. δολάρια, κυρίως χάρη στις πωλήσεις δίσκων του και την ταινία «This Is It», η οποία βασίστηκε σε σκηνές από τις πρόβες του για τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει στο Λονδίνο.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο Ελβις Πρίσλεϊ με έσοδα ύψους 60 εκατ. δολαρίων, που προέρχονται από τη Γκρέισλαντ, ένα σόου στο Λας Βέγκας και πωλήσεις δίσκων του.

Σε μικρή απόσταση, με 50 εκατ. δολάρια, ακολουθεί ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ο συγγραφέας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Στους πιο …κερδοφόρους νεκρούς περιλαμβάνονται, επίσης, ο δημιουργός των καρτούν «Πίνατς» Τσαρλς Σουλτς, ο Τζον Λένον και ο Σουηδός συγγραφέας Στιγκ Λάρσον με 18 εκατομμύρια δολάρια χάρη στην «Τριλογία του Μιλένιουμ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available