Υπουργοί έμαθαν από τα ΜΜΕ το κλείσιμο της «Eurocypria»!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Σωρεία ερωτηματικών προκαλεί η αποκάλυψη του υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνη Πασχαλίδη, ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η «Eurocypria» θα βάλει οριστικά λουκέτο στις 13 Νοεμβρίου 2010. Ο Αντώνης Πασχαλίδης, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, σημείωσε μάλιστα πως δεν είναι καθόλου σωστό να μαθαίνει ένα τόσο σημαντικό γεγονός από εφημερίδες, ιστοσελίδες και κανάλια, μια δήλωση που αφήνει σκιές στην τακτική του υπουργού Οικονομικών, Χαρίλαου Σταυράκη.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Σωρεία ερωτηματικών προκαλεί η αποκάλυψη του υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνη Πασχαλίδη, ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η «Eurocypria» θα βάλει οριστικά λουκέτο στις 13 Νοεμβρίου 2010.
Ο Αντώνης Πασχαλίδης, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, σημείωσε μάλιστα πως δεν είναι καθόλου σωστό να μαθαίνει ένα τόσο σημαντικό γεγονός από εφημερίδες, ιστοσελίδες και κανάλια, μια δήλωση που αφήνει σκιές στην τακτική του υπουργού Οικονομικών, Χαρίλαου Σταυράκη.

«Παρόλα αυτά ως υπουργείο Εμπορίου θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην χάσουμε τους τουρίστες που θα μετέφερε η «Eurocypria», οι οποίοι με βάση τα δικά μας στοιχεία, μέχρι το τέλος Απριλίου του 2011, δηλαδή που ολοκληρώνεται η χειμερινή περίοδος, ανέρχονται σε 31.893».

Αίσθηση προκάλεσε όμως και το γεγονός πως και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεν ήταν πλήρως ενήμερος για τις εξελίξεις.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εμπορίου περί της άγνοιας που είχε για το τέλος του πτητικού προγράμματος της «Eurocypria», ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης ανέφερε «Δεν ήξερα ούτε εγώ τις ακριβείς ημερομηνίες, πότε ακριβώς θα σταματούσε το πτητικό πρόγραμμα της ‘Eurocypria’. Ηταν καθαρά θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου και της διεύθυνσης της εταιρείας».

Οι αποκαλύψεις για την… άγνοια των Υπουργών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τον χώρο της συγκυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου, δήλωσε ότι «στην κυβέρνηση επικρατεί αλαλούμ και στο κράτος μπάχαλο» και ότι «δεν γνωρίζει η αριστερά τους τι ποιεί η δεξιά τους και το ανάποδο».

Διαφορετικά, πρόσθεσε, δεν εξηγείται πώς κλείνει μια αεροπορική εταιρεία που έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό και ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού δεν γνωρίζει μέχρι την υστάτη.

Ο κ. Χριστοφόρου διατύπωσε τα ερωτήματα «πώς αναμένει αυτός ο τόπος να ληφθούν μέτρα, όταν οι υπουργοί δεν γνωρίζουν για τις αποφάσεις που παίρνει η ίδια η κυβέρνηση;» και «πώς αναμένει αυτός ο τόπος να έχει μέλλον και προοπτική ο τουρισμός του, όταν όλα γίνονται στο πόδι και την τελευταία στιγμή;».
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι δεν γίνεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος του τομέα του τουρισμού, ο υπουργός Εμπορίου, να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ ότι θα κλείσει η «Eurocypria».

Σημείωσε ότι αρμόδιος υπουργός για τα ζητήματα διαχείρισης των αερομεταφορών είναι ο υπουργός Οικονομικών, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει ενημερώσει κανένα.
«Αυτό είναι πρόβλημα που παρουσιάζεται στους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών», ανέφερε, αφού «δεν έχει ενημερώσει ούτε τη Βουλή, ούτε τον έφορο Ελέγχου των Κρατικών Ενισχύσεων», συμπληρώνοντας ότι «και εκείνος τα μαθαίνει από τις εφημερίδες».

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε ακόμη κατά πόσο υπάρχει σχέδιο ή «βρισκόμαστε στον αυτόματο πιλότο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available