Κατρακύλας συνέχεια στο ΧΑΚ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Νέα πτώση παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο, κινούμενο σε αντίθετη πορεία με το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης, λόγω των απωλειών στους τίτλους της BOCY, υποχώρησε στις 1.125,29 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,91%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 381,05 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,87%. Η αξία των συναλλαγών άγγιξε τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη πτώση για το ΧΑΚ το οποίο παρουσιάζει από την Δευτέρα απώλειες της τάξης του 7,3%.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Νέα πτώση παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο, κινούμενο σε αντίθετη πορεία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο Γενικός Δείκτης, λόγω των απωλειών στους τίτλους της BOCY, υποχώρησε στις 1.125,29 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,91%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 381,05 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,87%. Η αξία των συναλλαγών άγγιξε τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη πτώση για το ΧΑΚ το οποίο παρουσιάζει από την Δευτέρα απώλειες της τάξης του 7,3%.

Η σημερινή διαπραγμάτευση χαρακτηρίστηκε από δύο πρόσωπα. Το άνοιγμα της συνεδρίας παρουσίασε ανοδικές τάσεις, με το Γενικό Δείκτη να ανεβαίνει στο πρώτο ημίωρο στις 1.153 μονάδες στο ημερήσιο ψηλό, παρουσιάζοντας ενδοσυνεδριακά κέρδη σε ποσοστό 1,6%. Η συνέχεια ωστόσο ήταν διαφορετική, καθώς η εμφάνιση ρευστοποιήσεων ώθησαν τον Δείκτη σε προοδευτική πτώση, που έφτασε μέχρι και τις 1,112 μονάδες καταγράφοντας ενδοσυνεδριακές απώλειες σε ποσοστό 3,5%. Ακολούθως παρά τη διατήρηση των πιέσεων ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε ελαφρώς ανοδική τροχιά, συγκρατώντας τις απώλειες και στο κλείσιμο ανήλθε στις 1.125 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκε η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών Δεικτών.

Ανοδικά κινήθηκε μόνο ο τομέας των Επενδυτικών με κέρδη σε ποσοστό 0,35%, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή.

Απώλειες κατέγραψαν η Παράλληλη Αγορά με 1,33%, οι Τράπεζες με 0,94%, η Κύρια Αγορά με 0,92% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,10%. Ο κοινός τραπεζικός Δείκτης FTSE/XA-XAK έκλεισε με κέρδη 2,52% αντανακλώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε στο αθηναϊκό Χρηματιστήριο (κέρδη σε ποσοστό 2,60%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available