Ο Τ/κ Τύπος για τη συνάντηση της Νέας Υόρκης

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα - «ΚΥΠΕ»). Στη συνάντηση Μπαν Κι Μουν - Χριστόφια - Ερογλου στη Νέα Υόρκη αναφέρονται μόνο μερικές από τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες της Παρασκευής, λόγω του προχωρημένου της ώρας πραγματοποίησης της. Η «Γενί Ντουζέν» έχει ως τίτλο «Απειλή από τον Μπαν - Μέχρι τον Ιανουάριο ξεπεράστε τα εμπόδια», η «Χαβαντίς» τιτλοφορεί «Η Νέα Υόρκη γέννησε τη συνάντηση κορυφής της Γενεύης», και η «Χαλκίν Σεσί», «Ο Μπαν χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι».

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα – «ΚΥΠΕ»). Στη συνάντηση Μπαν Κι Μουν – Χριστόφια – Ερογλου στη Νέα Υόρκη αναφέρονται μόνο μερικές από τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες της Παρασκευής, λόγω του προχωρημένου της ώρας πραγματοποίησης της. Η «Γενί Ντουζέν» έχει ως τίτλο «Απειλή από τον Μπαν – Μέχρι τον Ιανουάριο ξεπεράστε τα εμπόδια», η «Χαβαντίς» τιτλοφορεί «Η Νέα Υόρκη γέννησε τη συνάντηση κορυφής της Γενεύης», και η «Χαλκίν Σεσί», «Ο Μπαν χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι».

Η εφημερίδα «Βατάν» γράφει ότι σύμφωνα με το παρασκήνιο σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες ο κ. Ντάουνερ θα αποχωρήσει επειδή η Ε/κ πλευρά δεν προσεγγίζει τη συμφωνία και του ασκεί σκληρή κριτική.

Παράλληλα, η εφημερίδα «Βατάν», προβάλλει δηλώσεις του Ερογλου πριν τη συνάντηση ο οποίος φέρεται να είπε ότι «κάθε συνάντηση είναι και μια νέα ελπίδα» και ότι «εμείς μεταβαίνουμε με καλή θέληση και ελπίδα».

Η εφημερίδα «Σταρ» υπό τον τίτλο «Οι συνομιλίες δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν εσαεί», γράφει ότι ο κ. Ερογλου είπε πως θα εργαστεί με τον πρόεδρο Χριστόφια για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στη διαδικασία, ενώ πρόσθεσε ότι η πλευρά του θα υποβάλλει προτάσεις και για τα κεφάλαια που μέχρι στιγμής δεν συζητήθηκαν μεταξύ των ηγετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available