Χριστόφιας και Παπανδρέου τα λένε την Τρίτη στην Αθήνα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα – «Καθημερινή»). Τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και τον ηγέτη των Τ/κ, Ντερβίς Ερογλου, θα συζητήσει την Τρίτη στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος Χριστόφιας αναμένεται να ενημερώσει τον Ελληνα Πρωθυπουργό για τα όσα διημείφθησαν στην έδρα του ΟΗΕ επί όλων των ζητημάτων που τέθηκαν στο τραπέζι. Η συζήτηση των δύο θα επικεντρωθεί, ωστόσο, στο ζήτημα της ασφάλειας που επίσης συζητήθηκε, όπως εξάλλου αποκάλυψε και ο Μπαν Κι Μουν και το οποίο αφορά άμεσα και την ελληνική κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως η Αθήνα είναι ήδη κοινωνός των πρώτων εκτιμήσεων Χριστόφια για τα αποτελέσματα της τριμερούς, καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου – Δημήτρη Χριστόφια θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ειδικής συνεδρίας της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην οποία θα μιλήσει για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available