Καλπάζει η φτώχεια στην Κύπρο με βάση στοιχεία της Eurostat

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τρόμο προκαλούν τα νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat που καταδεικνύουν πως ένας στους τέσσερις Κύπριους πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2008 ο αριθμός των Κυπρίων που ζούσε στα όρια της φτώχειας ανέρχονταν σε 127.000 άτομα ή 16,2% του πληθυσμο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τρόμο προκαλούν τα νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat που καταδεικνύουν πως ένας στους τέσσερις Κύπριους πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2008 ο αριθμός των Κυπρίων που ζούσε στα όρια της φτώχειας ανέρχονταν σε 127.000 άτομα ή 16,2% του πληθυσμού, ενώ 64.000 άτομα ή 8,2% του πληθυσμού ζούσε σε συνθήκες σοβαρής στέρησης στοιχειωδών μέσων διαβίωσης.
Οι αριθμοί εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτεροι για τα έτη 2009 και 2010, δυο χρονιές που σημαδεύθηκαν από την οικονομική κρίση.
Οι επιδόσεις της Κύπρου βρίσκονται λίγο πιο πίσω από τον μέσο όρο της Ευρώπης όπου 81 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ή 16,5% του πληθυσμού ζούσε στα όρια της φτώχιας, ενώ 41,5 εκατομμύρια άτομα ή 8,7% του πληθυσμού ζούσε σε σοβαρές συνθήκες στέρησης στοιχειωδών μέσων.
Σύμφωνα με τα κοινοτικά πρότυπα, φτωχός θεωρείται ένας πολίτης ή ένα νοικοκυριό που το εισόδημα του είναι χαμηλότερο από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available