ΠΑΣΥΔΥ: Δεν άρχισε ακόμη ο διάλογος για το συνταξιοδοτικό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την εκτίμηση ότι δεν έχει αρχίσει ακόμη ο διάλογος για το συνταξιοδοτικό σύστημα στον δημόσιο τομέα, διατύπωσε ο γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του «ΡΙΚ», ο κ. Χατζηπέτρου ανέφερε ότι στη χθεσινή συνάντηση των συντεχνιών με τον Υπουργό Οικονομικών έγινε απλώς ενημέρωση από τον κ. Σταυράκη για την επιλογή του αναλογιστικού οίκου και την έναρξη σχετικής μελέτης.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την εκτίμηση ότι δεν έχει αρχίσει ακόμη ο διάλογος για το συνταξιοδοτικό σύστημα στον δημόσιο τομέα, διατύπωσε ο γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου.
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του «ΡΙΚ», ο κ. Χατζηπέτρου ανέφερε ότι στη χθεσινή συνάντηση των συντεχνιών με τον Υπουργό Οικονομικών έγινε απλώς ενημέρωση από τον κ. Σταυράκη για την επιλογή του αναλογιστικού οίκου και την έναρξη σχετικής μελέτης.
Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ χαρακτήρισε ατυχή την εκτίμηση ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Οικονομίας.
Τάχθηκε ακόμη εναντίον της αλλαγής της συνταξιοδοτικής πολιτικής στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε ό,τι αφορά στους υφιστάμενους δημόσιους υπαλλήλους.
Κάτι τέτοιο, επεσήμανε ο κ. Χατζηπέτρου, θα είναι παράνομο.
Πρόσθεσε ότι ένα κράτος για να είναι αξιόπιστο, πρέπει να τηρεί τις συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί.
Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του «ΡΙΚ», ο γ.γ. της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, είπε ότι την Τετάρτη άρχισε η υλοποίηση της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων να αρχίσουν διάλογο για τις συντάξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Υπογράμμισε ότι σχετική συζήτηση θα μπει σε ουσιαστικό στάδιο όταν θα είναι έτοιμο το αποτέλεσμα της αναλογιστικής μελέτης, η οποία, όπως εκτίμησε, θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες.
Αν από τη μελέτη προκύψει ότι δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία τις δαπάνες που απαιτούνται για τις συντάξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είπε ο κ. Κυρίτσης, τότε αυτό θα είναι ένα πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available