791 μετανάστες συνελήφθησαν, μεταξύ τους πολλά παιδιά στο Μεξικό

Σημείο ελέγχου για μετανάστες που κάνει η Εθνική Φρουρά του Μεξικού στα βόρεια της πολιτείας Τσιάπας. (AP/Rebecca Blackwell)

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ. Η μεξικανική Αστυνομία συνέλαβε 791 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 368 παιδιά, ηλικίας κάτω των 8 ετών, στην πολιτεία Βερακρούς, ανακοίνωσαν χθες οι μεξικανικές Αρχές.

Οι μετανάστες, που δεν είχαν μαζί τους νόμιμα έγγραφα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης, είχαν κρυφτεί σε τέσσερα φορτηγά. Μεταξύ τους βρίσκονται περίπου 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, μεταδίδει το «Γαλλικό Πρακτορείο» επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, μια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι έξι φερόμενοι διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν. Μεταξύ των μεταναστών περιλαμβάνονται 413 υπήκοοι Γουατεμάλας, 330 Ονδούρας και 39 υπήκοοι Ελ Σαλβαδόρ.

Υπό την απειλή της επιβολής δασμών από την Ουάσιγκτον, το Μεξικό δεσμεύτηκε την 7η Ιουνίου να λάβει σειρά μέτρων για να φρενάρει την παράτυπη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των μέτρων, το Μεξικό επρόκειτο να αναπτύξει την επόμενη Τρίτη 6000 μέλη της Εθνοφρουράς στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» μεταδίδει ότι ήδη μέλη της Εθνοφρουράς έχουν ξεκινήσει τις περιπολίες στο νότια σύνορα του Μεξικού.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεξικό έχει εντείνει τους ελέγχους προκειμένου να περιορίσει δραστικά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, υπό την απειλή Τραμπ ότι θα επιβληθούν δασμοί στα μεξικανικά προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available