x
 

Διεθνή

9ος Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Με το… δεξί οι ΗΠΑ, 3-0 το Βιετνάμ

Από την πρεμιέρα τους στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας οι Αμερικανίδες δικαιολόγησαν πλήρως τον τίτλο του φαβορί που έχουν για την κατάκτηση του τίτλου. Ενας τίτλος που αν έρθει θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Κόντρα στο Βιετνάμ για τον 5ο όμιλο έφτασαν με άνεση στο 3-0, χωρίς ουσιαστικά να φορτσάρουν στο παιχνίδι τους, ενώ την αποθέωση γνώρισε η Μέγκαν Ραπίνο που γιόρτασε την 200ή συμμετοχή της, μπαίνοντας στο ματς στο 62ο λεπτό. Η Αμερικανίδα που συμμετέχει στο τελευταίο της Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία και πολυσχιδής προσωπικότητα, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική της ικανότητα. Μάλιστα, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2020, ενώ τον Ιούλιο του 2022 ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν τής απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Η Ραπίνο πήρε τη Χρυσή Μπάλα και επελέγη ως η Καλύτερη Παίκτρια της FIFA το 2019, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, στο Μουντιάλ του 2015 και στο Μουντιάλ του 2019.

Η εμβληματική ποδοσφαιρίστρια της Αμερικής, Μέγκαν Ραπίνο. Φωτογραφία:
AP Photo/Abbie Parr.

Στα του αγώνα τώρα οι ΗΠΑ από την αρχή μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι, έδωσαν τον ρυθμό που ήθελαν και ουσιαστικά είχαν τον απόλυτο έλεγχο, απέναντι στις Βιετναμέζες ποδοσφαιρίστριες, που στην πρώτη συμμετοχή τους σε τελική φάση Μουντιάλ, αντιστάθηκαν μεν, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν πολύ μεγάλη.

Η MVP του πρωταθλήματος της Βόρειας Αμερικής το 2022 με το Πόρτλαντ, Σοφία Σμιθ, πέτυχε δύο γκολ (14’, 45’+7’) και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ το τρίτο γκολ που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ σημείωσε η Λίντσεϊ Χόραν στο 77’. Μάλιστα η «αστερόεσσα» έχασε πέναλτι στο 43’ με την Αλεξ Μόργκαν το οποίο απέκρουσε η τερματοφύλακας του Βιετνάμ, Κιμ Τραν Τραν Θι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό ήταν το έκτο πέναλτι που δόθηκε σε ισάριθμες αναμετρήσεις από την έναρξη του Μουντιάλ και μόνο δύο από αυτά αξιοποιήθηκαν!

Η Χινάτα Μιγιαζάουα πανηγυρίζει το πρώτο της γκολ που άνοιξε το σκορ για το 5-0 της Ιαπωνίας επί της Ζάμπια στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Φωτογραφία: AP Photo/John Cowpland.

«Εβρεξε» γκολ από την Ιαπωνία

Γκολ και θέαμα από την Ιαπωνία στο 5-0 επί της Ζάμπια στο Χάμιλτον για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών. Μία νίκη που διαμορφώθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο ήταν μόλις 1-0 και έφερε τις Ασιάτισσες στην κορυφή του ομίλου, μαζί με την Ισπανία αλλά έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων (5-0 έναντι 3-0), με τις Κόστα Ρίκα και Ζάμπια στην… ουρά.

Η ομάδα της Ιαπωνίας, που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου το 2011, δυσκολεύτηκε μέχρι να διασπάσει την άμυνα των Αφρικανών, κάτι που κατάφερε τελικά στο 43’ με γκολ της Μιγιαζάουα. Από κει και πέρα, οι Γιαπωνέζες κυριάρχησαν και ανέβασαν το δείκτη του σκορ με τέρματα της Τανάκα στο 55’, ξανά της Μιγιαζάουα στο 62’, της Εντό στο 71’ και της Ουέκι στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε η τερματοφύλακας της Ζάμπια, Κατρίν Μουσόντα, και η αντικαταστάτριά της, Γιουνίς Σακάλα, απέκρουσε αρχικά το πέναλτι, όμως η διαιτητής έδειξε επανάληψη και τη δεύτερη φορά η Ουέκι ευστόχησε.

Βαθμολογία 3ου ομίλου (σε 1 αγώνα): Ιαπωνία 3, Ισπανία 3, Κόστα Ρίκα 0, Ζάμπια 0.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρότι η Καλλιθέα του έβαλε δύσκολα με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με το 3-1 και τη  νίκη από το «Απόστολος Νικολαΐδης».

thumbnail image

Σχόλια

arrow

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Κύριο Άρθρο

Το φιάσκο των Γάλλων με τα μνημειώδη λάθη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μας έφερε στο νου τους αγώνες του 2004, στην Αθήνα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πάνω από οκτακόσια παιδιά όλων των ηλικιών αμφοτέρων των φύλων από τις κοινότητες της Μητρόπολης Βοστώνης ανά τη Νέα Αγγλία, συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης Βοστώνης, το οποίο, ως γνωστόν, βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΒΙΝΤΕΟ