x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αδιέξοδο διαφαίνεται για την επιλογή Προέδρου της Θεολογικής Σχολής, Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Αδιέξοδο διαφαίνεται στο θέμα της επιλογής προέδρου του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω της Αρχιεπισκοπής, σε σημείο μάλιστα που δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί η πιθανότητα να ορίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Εφορείας, κάποιον προσωρινό πρόεδρο, προκειμένου να γίνει εκ νέου έρευνα για εύρεση προέδρου. Η εξέλιξη αυτή του αδιεξόδου, προέκυψε από το γεγονός ότι ουδείς εκ των τριών τελικών υποψηφίων δεν φαίνεται να τυγχάνει της ολικής προτίμησης των υπευθύνων της Σχολής.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ήδη ο ένας εκ των τριών τελικών υποψηφίων, ο Δημήτρης Λογοθέτης απέσυρε την υποψηφιότητά του και αναχώρησε για την οικία του. Ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξεύρεσης, π. Μάρκο Λεοντή και αναζητούσε να ενημερώσει τηλεφωνικώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησαν οι συναντήσεις των τριών τελικών υποψηφίων για την Προεδρία στη Σχολή με την Εφορεία, το διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ενώ μέλη της Επιτροπής Ερευνας για την εξεύρεση προέδρου συντονίζουν τις συναντήσεις με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής, ιερέα Μάρκο Λεοντή. Παρών επίσης είναι και ο αντιπρόεδρος της Εφορείας πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μαγουλιάς, ο οποίος έχει έλθει από την Καλιφόρνια.

Αρχείου. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης Γεώργιος Καντώνης.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ) ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Πρώτος εξετάσθηκε ο Δημήτρης Λογοθέτης, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι και πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 κι όπως έδειχναν όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα φερόταν ως ο επικρατέστερος για την Προεδρία της Σχολής, και τον οποίον εξ’ αρχής ήθελε και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Από τα διαρρεύσαντα μέχρι στιγμής από την Επιτροπή Εξεύρεσης Προέδρου, φαίνεται ότι έχει αλλάξει η στάση και η προτίμηση του κ. Ελπιδοφόρου για τον κ. Λογοθέτη. Επίσης, από τα διαμειφθέντα και λεχθέντα κατά τις συναντήσεις στη Σχολή φάνηκε να υπάρχει αντίδραση για μερικά από τα μελλοντικά σχέδια του κ. Λογοθέτη περί του Ελληνικού Κολεγίου να συμβληθεί με άλλα Κολέγια της Βοστώνης ή κι ακόμα περί κατάργησής του, αλλά και περί της έμφασης που θέλει να δώσει στην ελληνικότητα της Σχολής.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του απερχομένου προέδρου Γεωργίου Καντώνη, το Ελληνικό Κολέγιο πέρυσι είχε 40 φοιτητές και φοιτήτριες και φέτος 60.

Δεν λανθάνει της γνώσης κανενός πως υπάρχει μία έντονη ατμόσφαιρα εναντίον της ελληνικότητας ακόμα και σε υπαλληλικά στελέχη της Σχολής, ενώ το μήνυμα που έχει περάσει ο κ. Ελπιδοφόρος με την όλη του συμπεριφορά και ομιλίες είναι η υποτίμηση της ελληνικότητας και της γλώσσας. Ακόμα και στην εκδήλωση για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση μόνο στα αγγλικά μίλησε, όπως και στις εκδηλώσεις απονομής των πτυχίων τον Μάιο, πράγμα το οποίο είχε επισημάνει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στον κ. Λογοθέτη παρέμεινε αναπάντητο μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε το παρόν δημοσίευμα.

Περιήλθε στη γνώση του «Εθνικού Κήρυκα», ότι η προτίμηση τώρα της Επιτροπής Εξεύρεσης υπό τον π. Λεοντή, στρέφεται προς τον Δημήτρη Κατό, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίου και στη συνέχεια έφυγε και εργάζεται για το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης. Οι συναντήσεις στη Σχολή με τον κ. Κατό είχαν οριστεί για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου είχαν οριστεί οι συναντήσεις με τον π. Δημήτριο Κατίνα, ο οποίος ήδη εργάζεται στο Τμήμα Αναπτύξεως της Σχολής.

Από την τελετή της αποφοίτησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης στο αμφιθέατρο στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου 2023, στο δημοσίευμά μας, με τίτλο: «Ξανά στο προσκήνιο το θέμα του Καταστατικού», ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε αποκαλύψει τα ονόματα των τριών τελικών υποψηφίων για την προεδρία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Είχε επίσης δημοσιεύσει και φωτογραφίες του Δημήτρη Λογοθέτη και του π. Δημητρίου Κατίνα. Κι ακόμα, έπειτα από την ομολογία – επιβεβαίωση του απερχόμενου προέδρου της Σχολής, Γεωργίου Καντώνη, στη συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών τελικών υποψηφίων.

Στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής ανάμεσα στα άλλα αναγράφονταν και τα εξής:

«Στο τέλος της περιόδου των δώδεκα εβδομάδων, όλες οι αιτήσεις που ελήφθησαν, εξετάστηκαν μέσω μιας εκτενούς διαδικασίας και η Επιτροπή μείωσε τον αριθμό των υποψηφίων σε έξι.

Μετά τις συνεντεύξεις και τους ελέγχους των ιστορικών τους, η Επιτροπή συζήτησε και εξέτασε τις απαντήσεις, τις αιτήσεις και τα βιογραφικά κάθε υποψηφίου. Μετά από προσεκτική εξέταση κάθε υποψηφίου, προέκυψαν τρεις υποψήφιοι για την τελική διαδικασία επιλογής. Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι οι τρεις τελικοί υποψήφιοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να ηγηθούν της Θεολογικής Σχολής ως αποτελεσματικοί πρόεδροι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση πως το όνομα του Χένρι Κίσιντζερ, από την οπτική γωνία της ελληνικής Ιστορίας, θα είναι πάντα γραμμένο με μελανά χρώματα και υπό το σκοτεινό φόντο της τουρκικής εισβολής, της κατοχής και του αιματηρού ξεριζωμού του κυπριακού Ελληνισμού, εκφράζουν, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ