x
 

Πολιτική

Αφιέρωμα του «TIME» στον Μητσοτάκη

ΑΘΗΝΑ.  Εκτενές αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί το περιοδικό «TIME”, το οποίο έχει τίτλο «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι το comeback story της δεκαετίας».

Το άρθρο ξεκινά: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να κάνει μια εξομολόγηση: ‘Μερικές φορές βλέπω τα πλάνα από τις ομιλίες μου και φαίνομαι πάντα πολύ ψηλότερος από όλους τους άλλους γύρω μου’, λέει ο 1,80 μ. Ελληνας Πρωθυπουργός με ένα μειλίχιο χαμόγελο, δεμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του με ένα σιδερωμένο μπλε πουκάμισο και μαύρο φούτερ. ‘Για να ξέρετε, υπάρχει μια μικρή πλατφόρμα στην οποία ανεβαίνω και την οποία δεν μπορείτε να δείτε στα βίντεο’».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους ακόλουθούς του στο TikTok», σημειώνει το αφιέρωμα, «εκπλήσσοντας τους πάντες καθώς τον θεωρούσαν έναν πολιτικό ‘με γραβάτα’ όχι τόσο άνετο όσο τελικά είναι». «Μου άρεσε πολύ», παραδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως αναφέρει το «TIME», είχε περάσει τα τελευταία 20 χρόνια στην πολιτική, προσπαθώντας να καλύψει το χάσμα μεταξύ αυτού που οι άνθρωποι πίστευαν γι’ αυτόν -ως κάποιον που «φοράει γραβάτα» και είναι «σωστός»- και της πιο ανάλαφρης πλευράς του. «Το TikTok το γεφύρωσε αυτό εντελώς», σημειώνει.

Εκπλήσσει με πολιτικές κινήσεις, όπως ο γάμος ομοφύλων

Το «ΤΙΜΕ» σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν εκπλήσσει μόνο μέσα από το TikTok, αλλά και με τις πολιτικές του κινήσεις, όπως τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, προσεγγίζοντας την απέναντι πλευρά», γράφει το «TIME». «Για λόγους αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνω το σωστό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κοινωνικά φιλελεύθερος, αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος

«Η νομοθεσία έχει αφήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας διαφορετικός συντηρητικός ηγέτης. Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος, λέει. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Σκληρά φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός. Πιστεύει ότι έχει βρει ένα ‘ενδιαφέρον γλυκό σημείο’ και μάλιστα έχει και ένα όνομα γι’ αυτό: το ‘νέο τρίγωνο’. Σε μια εποχή που οι εν ενεργεία βουλευτές σφυροκοπούνται σε όλο τον κόσμο, ο Μητσοτάκης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κέρδισε την επανεκλογή του με μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από ό,τι την πρώτη φορά», αναφέρει το περιοδικό.

Οπως σημειώνει το περιοδικό, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αντιμετωπίζει αντιξοότητες. Εχει δεχθεί πυρά για μια σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Κύριος στόχος του είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή. ‘Πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά’, παραδέχεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AΘΗΝΑ. Ποιες είναι οι κυρίαρχες ιδεολογίες στην Ελλάδα σήμερα; Τι σκέφτονται οι πολίτες για την αξιολόγηση και την ανταγωνιστικότητα; Πώς βλέπουν το σύστημα υγείας; Πόσο συχνά κάνουν τσεκ απ; Πώς πιστεύουν ότι θα επηρεάσουν την εκπαίδευση τα μη κρατικά πανεπιστήμια; Πόσοι πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη; Σε ποιους θα εμπιστεύονταν τα κλειδιά του σπιτιού τους; Πώς σκέφτονται το μέλλον σε σχέση με το παρόν; Γιατί μπορεί να μην πάνε φέτος διακοπές;To τρίτο μέρος του έκτου κύματος της μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις «Τι πιστεύουν οι Ελληνες» αφενός ζητάει από τους πολίτες να αυτοτοποθετηθούν ιδεολογικά και να περιγράψουν τις γενικότερες αξίες τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ