x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτοδιοίκητο, όποτε συμφέρει

Καλημέρα από την ζεστή Αθήνα των 83-84 βαθμών, αλλά ευτυχώς χωρίς σκόνη και με καθαρό καταγάλανο ουρανό.

«Αν έχω τρόπο να νομοθετήσω χωρίς να παραβιάσω το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου θα το κάνω ώστε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ, όπως συμβαίνει στο Γουέμπλεϊ, και πάντα με φιλάθλους». Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μας μπορεί να θέλει, μπορεί να έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας αλλά είπε την λέξη «κλειδί» που δεν αφήνει τίποτα να πάει μπροστά. «Αυτοδιοίκητο». Αυτή η λέξη που σε άλλες χώρες αλλά και στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι «ευλογία» στην Ελλάδα είναι «κατάρα». Αλλωστε είναι γνωστό πως στον Ελληνα δεν πρέπει να δίνεις απόλυτη ελευθερία γιατί τότε δεν τα πάει καλά. Ο Ελληνας θέλει και κάποια «καλούπια» για να λειτουργήσει σωστά. Και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Ελλαδίτες που «μεγαλώνουν» στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της ανομίας του συστήματος, και από την άλλη οι ομογενείς σε όλα τα μέρη της γης που βοηθιούνται και βοηθούν το σύστημα της χώρας που ζουν…

Στο ποδόσφαιρο η ΟΥΕΦΑ ήθελε την αυτονομία του αθλήματος για να μην μπλέκεται κανένα κράτος, κανένας πολιτικός, καμία κυβέρνηση στα πόδια της. Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημιούργησε ένα δικό της «κράτος», που έχει αρχηγό, κυβέρνηση, ομάδες, τάξεις, «πολίτες», «προϊόντα», ανάπτυξη, αστυνόμευση, ποινές, δικαιοσύνη κ.λπ. Ολα όσα έχει ένα κράτος εκτός από ένα… σύνορα. Και δεν έχει σύνορα γιατί το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα. Γι αυτό βλέπουμε σε ετήσια βάση την ΟΥΕΦΑ να βρίσκει καινούργια πλάνα, στόχους, μοντέλα διεξαγωγής αγώνων και διοργανώσεων, νέους οικονομικούς πόρους και πολλά άλλα.

Με λίγα λόγια η ΟΥΕΦΑ με το αυτοδιοίκητό της έχει καταφέρει να προστατεύσει το βασικό προϊόν της, το ποδόσφαιρο, να το εξελίξει και να βοηθήσει τις Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου που το ήθελαν να αναπτύξουν το ποδόσφαιρό τους. Οπως για παράδειγμα η Αγγλία, η Ισπανία, η Γερμανία και άλλες πολλές εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα το «αυτοδιοίκητο» που έδωσε η ΟΥΕΦΑ λειτουργεί κατά πως συμφέρει τον εκάστοτε «δυνάστη» που είναι… κυβερνήτης. Εχοντας ως «πλάτη» τις Ενώσεις που ελέγχει και τον στηρίζουν όποτε θέλει αλλάζει νόμους, διαιτησίες, διαιτητές, ποινές, έδρες, αγωνιστικές, καταστατικά, ρίχνει ή ανεβάζει ομάδες, απαγορεύει σε φιλάθλους να πάνε σε εκτός έδρας αγώνα, προκαλεί επεισόδια μέχρι και θανάτους, αποφασίζει για την έδρα της Εθνικής, αδιαφορεί για άλλες ομάδες, άλλες κατηγορίες και πολλά άλλα. Δεν είναι τυχαίο που δεν διεξάγεται το Σούπερ Καπ και αν ήταν στο χέρι τους θα σταματούσαν και το Κύπελλο Ελλάδας.

Ολα τα παραπάνω και πολλά άλλα γίνονται με την ασπίδα και προστασία του «αυτοδιοίκητου» της ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το «έδωσε» στην Αγγλία και η Ομοσπονδία της το χρησιμοποίησε για να εκτοξεύσει το ποδόσφαιρό της και τις ομάδες της, αλλά το «έδωσε» και στην Ελλάδα και οι «δυνάστες» το χρησιμοποίησαν για να ελέγξουν την Ομοσπονδία της και να κάνουν το ποδόσφαιρο… κτήμα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο καβγάς πριν από τις ευρωεκλογές ήταν μεταξύ των κομμάτων και ειδικότερα μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ