x
 

Κοινωνία

Αύξηση μετά από χρόνια στο εισιτήριο του μετρό Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε την επιβατική κίνηση στο μετρό της Νέας Υόρκης, η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών (ΜΤΑ) δεν είχε προχωρήσει σε κάποια αύξηση της τιμής της διαδρομής από φόβο ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα εγκατέλειπαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αλλά μετά από χρόνια οικονομικής αβεβαιότητας, η αρχή σκοπεύει να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της. Την Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της MTA ψήφισε υπέρ της αύξησης του βασικού εισιτηρίου για τις διαδρομές με το μετρό και τα λεωφορεία για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, στα 2,90 δολάρια από 2,75 δολάρια. Η αύξηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Η απόφαση αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα συστήματα μεταφορών κάθε μεγέθους έχουν υποστεί απότομες και παρατεταμένες απώλειες, καθώς πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι τους, τουλάχιστον εν μέρει.

Μια έρευνα του Μαΐου από την Αμερικανική Ενωση Δημοσίων Μεταφορών (American Public Transportation Association) διαπίστωσε ότι οι μεγαλύτερες πόλεις έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά – το 71% των οργανισμών μεταφορών με λειτουργικό προϋπολογισμό άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων προέβλεπαν έλλειμμα. Οι οργανισμοί μεταφορών στην Ουάσιγκτον και στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο προχώρησαν επίσης σε αύξηση των ναύλων φέτος.

Στη Νέα Υόρκη, η επιβατική κίνηση τις καθημερινές έχει ανακάμψει σημαντικά, αλλά εξακολουθεί να κυμαίνεται περίπου στο 70% των προ-πανδημικών επιπέδων.

Οι εργαζόμενοι με χαμηλότερο εισόδημα που βασίζονται στο σύστημα για να φτάσουν στις δουλειές τους θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος από την αύξηση του κομίστρου, δήλωσαν οι συνήγοροι, ιδίως καθώς το κόστος βασικών αγαθών όπως η στέγαση, τα τρόφιμα και η υγειονομική περίθαλψη συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο Τζάνο Λίμπερ (Janno Lieber), πρόεδρος της MTA, υπερασπίστηκε την αύξηση, περιγράφοντάς την ως επιστροφή στις διετείς αυξήσεις των ναύλων που έχουν ως στόχο να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό.

«Το χρειαζόμαστε αυτό για να είμαστε υπεύθυνοι», δήλωσε ο κ. Λίμπερ πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης. «Δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα, γιατί κάθε φορά που ζητάς από τους ανθρώπους να πληρώσουν λίγο παραπάνω, ξέρεις ότι αυτό έχει συνέπειες. Αλλά για όλους όσοι εξαρτώνται από αυτό το σύστημα μεταφορών -όπως λέω πάντα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι σαν τον αέρα και το νερό για τους Νεοϋορκέζους- το χρειαζόμαστε».

Το βασικό εισιτήριο των 2,75 δολαρίων ισχύει από το 2015. Η πιο πρόσφατη αύξηση του κομίστρου έγινε το 2019, όταν αυξήθηκε η τιμή των απεριόριστων εβδομαδιαίων και μηνιαίων καρτών MetroCards.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισε επίσης υπέρ της αύξησης των μηνιαίων καρτών στις σιδηροδρομικές γραμμές Long Island Rail Road και Metro-North Railroad έως και 4,5%. Τα διόδια στις γέφυρες και τις σήραγγες θα αυξηθούν κατά 6% για τους οδηγούς που πληρώνουν μέσω του συστήματος E-ZPass και κατά 10% για όσους πληρώνουν ταχυδρομικά.

Σύμφωνα με την United Way of New York City, περίπου οι μισοί Νεοϋορκέζοι σε ηλικία εργασίας παλεύουν φέτος να καλύψουν βασικές ανάγκες, σε σχέση με το 36% των νοικοκυριών το 2021.

Η Ελίζαμπεθ Αντζελες, η οποία βοηθάει στην επίβλεψη των προσπαθειών υπεράσπισης της οργάνωσης, δήλωσε ότι όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, τείνουν να παραλείπουν γεύματα προκειμένου να πληρώσουν για αυτά που είναι συνήθως σταθερά έξοδα, όπως η μεταφορά. «’Η, βασίζονται στα παντοπωλεία έκτακτης ανάγκης, τα οποία είναι ήδη γεμάτα», δήλωσε η κ. Αντζελες. «Αυτό θα επιδεινώσει ένα σύστημα που είναι ήδη γονατισμένο».

Ωστόσο, η MΤΑ και ακόμη και ορισμένοι από τους τακτικούς επικριτές της δήλωσαν ότι η αύξηση του κομίστρου ήταν ένα κρίσιμο βήμα για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του συστήματος μεταφορών, το οποίο εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πληρωμές των επιβατών.

Η αρχή φέτος αναπτύσσει επίσης ένα πρόγραμμα τιμολόγησης, το οποίο θα της επιτρέψει να εισπράξει δισεκατομμύρια δολάρια από τους οδηγούς για να πληρώσει για βελτιώσεις υποδομών, όπως νέους ανελκυστήρες σε σταθμούς του μετρό και ενημερώσεις στα σήματα που κρατούν τα τρένα σε κίνηση. Ομως, σύμφωνα με το νόμο, τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την πληρωμή κεφαλαιουχικών έργων και όχι για λειτουργικές δαπάνες.

Νωρίτερα φέτος, η αρχή αντιμετώπιζε δημοσιονομικό κενό ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025. Η διάσωση από την κυβερνήτη Κάθι Χόκουλ και τους νομοθέτες στο Ολμπανι βοήθησε να στηριχθούν σημαντικά τα οικονομικά του συστήματος μεταφορών, παρέχοντας νέα και επαναλαμβανόμενη χρηματοδότηση για την αρχή, αλλά όχι αρκετή για να αποτραπεί η αύξηση του κομίστρου.

Πηγή: «New York Times»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, η Ημέρα Μνήμης είναι μια αμερικανική αργία που γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου και τιμά τους άνδρες και τις γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν στον στρατό των ΗΠΑ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ