x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Πρακτορικά

Αγαπούν και εκτιμούν την Ομογένεια

Οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τις Μητροπόλεις των οποίων προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών μας, παππούδες, γονείς, αλλά και πλείστοι όσοι εξ’ ημών, αγαπούν, σέβονται και εκτιμούν πολύ την Ομογένειά μας. Με αξιώνει ο Θεός να έχω πολλούς γνώριμους και φίλους ιεράρχες από την Ελλάδα, άνθρωποι με θεολογική κατάρτιση, αλλά και θύραθεν Παιδεία όπως Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά, Ιστορία, Νομικά, «άνδρες πλήρεις χάριτος και αληθείας».

Πληροφοριακά και μόνο αναφέρω πως τα Χριστούγεννα έλαβα ευχές από 32 ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και από 12 εκ Φαναρίου και αλλαχού, οι οποίοι παρακολουθούν επί καθημερινής βάσεως τον «Εθνικό Κήρυκα» μέσω της ηλεκτρονικής μας έκδοσης www.ekirikas.com, έχοντας πλήρη ενημέρωση διά τα καθ’ ημάς της Ομογένειας.

Κατά την πρόσφατη συνέντευξή μας ο Μητροπολίτης της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, άφησε την καρδιά του και μίλησε για την Ομογένειά μας με τον δικό της λόγο και παλμό. Οταν τον ρώτησα, «Σεβασμιότατε τι πιστεύετε για την Ομογένεια της Αμερικής; Τι είμαστε εμείς για σας;», ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε: «Είσαστε η ψυχή μας και η καρδιά μας. Πολύ σας αγαπάμε, χαιρόμαστε, καμαρώνουμε. Είναι στο εξωτερικό μια άλλη Ελλάδα και προσευχόμαστε πάντοτε για σας να σας έχει ο Θεός καλά, τις οικογένειές σας, τα παιδιά σας και αν διατηρείτε την ελληνική γλώσσα, την Ορθόδοξη Πίστη και τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Η Ελλάδα με το πνεύμα της είναι παντού».

Κι εμείς ανταποδίδουμε την αγάπη και τη λατρεία μας για την Ελλάδα, τον σεβασμό και την εκτίμησή μας για την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Προκαθήμενό της, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους σεπτούς ιεράρχες και ιερείς της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θυμάστε που ο Αλέξης είχε κηρύξει τον ανένδοτο στον «ΣΚΑΪ» και στην «Καθημερινή» και δεν πατούσε το πόδι του εκεί να παραχωρήσει συνεντεύξεις και είχε επιβάλλει μάλιστα και στα στελέχη του κόμματός του να κάνουν το ίδιο; Ε, ξεχάστε τα αυτά.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ