x
 

Αμερική

Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Αικατερίνης

20 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος μετέβη στην Αγία Αικατερίνη αμέσως μετά το αντίστοιχο τελετουργικό στον Αγιο Δημήτριο, συνοδευόταν από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Βίλλη, τον π. Νικόλαο Πάρο και τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο Παπίρη. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου, όπου και έλαβε χώρα η ακολουθία του Αγιασμού.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Αικατερίνης με τον π. Νικόλαο Πάρο και τον π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο (Φωτογραφία: Ε.Κ.)

«Ηταν τιμή μας να έχουμε και φέτος κοντά μας τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Ο κ. Ελπιδοφόρος έρχεται κάθε χρόνο για να καλωσορίσει τους μαθητές μας πίσω στο σχολείο και ήταν πολύ χαρούμενος για αυτό. Είναι σημαντικό ότι βρέθηκε εδώ για τους μαθητές, οι οποίοι νοιώθουν το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό τους», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» η διευθύντρια του σχολείου, Μπέτσυ Σιδέρη.

Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου και έχει μαθητές από το προνήπιο μέχρι την Τρίτη Δημοτικού. Φωτογραφία: facebook

Σύμφωνα με την κ. Σιδέρη, το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης -το οποίο είναι παράρτημα του Αγίου Δημητρίου- έχει και φέτος έναν ικανοποιητικό αριθμό εγγεγραμμένων μαθητών, με κάθε τμήμα να περιλαμβάνει έως και 20 παιδιά.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Αικατερίνης κατά την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου (Φωτογραφία: Ε.Κ.)

«Εχουμε μαθητές από το προνήπιο μέχρι την Τρίτη Δημοτικού. Προνήπιο και Νηπιαγωγείο είναι χωρισμένα σε τρία τμήματα, οι άλλες τάξεις σε δυο. Με δεδομένο ότι η περίοδος της πανδημίας παρήλθε, έχουμε τη δυνατότητα να φτιάχνουμε τμήματα ακόμη και με 20 παιδιά. Παρά τα όσα ενδεχομένως να ακούστηκαν, τα πράγματα στο σχολείο μας εξελίσσονται πολύ καλά. Οι μόνες απώλειες μαθητών που μπορεί να είχαμε αφορούσαν οικογένειες που μετακόμισαν από τη Νέα Υόρκη», τόνισε η κ. Σιδέρη, η οποία έπλεξε το εγκώμιο του διδακτικού προσωπικού.

Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου και έχει μαθητές από το προνήπιο μέχρι την Τρίτη Δημοτικού. Φωτογραφία: facebook

«Οποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να διευθύνει σωστά ένα σχολείο μόνος του, λέει ψέματα.

Εγώ είμαι μια από τις πλέον ευλογημένες διευθύντριες σχολείου, καθότι διαθέτουμε ένα εκπληκτικό διδακτικό προσωπικό, που επιστρέφει κάθε χρόνο με το ίδιο πάθος για τους μαθητές μας», κατέληξε η κ. Σιδέρη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Δημήτρης Κατός είναι ο καινούργιος πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ