x
 

Πολιτική

Αγωγή Αναστασιάδη κατά Μακάριου Δρουσιώτη-Aξιώνει αποζημιώσεις 2 εκατ.

25 Απριλίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αποζημιώσεις μαμούθ διεκδικεί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αγωγή κατά του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη για «κακόβουλους, ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς», που περιέχονται και προβάλλονται στα βιβλία «Κράτος Μαφία» και «Η Συμμορία», αλλά και σε άρθρο ημερομηνίας 5/9/2013.

Την αγωγή του τέως Προέδρου κατά του πρώην συμβούλου και συνεργάτη του στο Προεδρικό, καταχώρησαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας οι δικηγόροι του Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη αναφέρει πως η αγωγή καταχωρήθηκε από τους δικηγόρους Γεώργιο Τριανταφυλλίδη και Θεόδωρο Οικονόμου, εκ μέρους του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, εναντίον του Μακάριου Δρουσιώτη για «κακόβουλους, ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς», που περιέχονται και προβάλλονται στα βιβλία «Κράτος Μαφία» και «Η Συμμορία» αλλά και στο άρθρο με ημερομηνία 5/9/2013, διά του οποίου επαναλαμβάνει του ίδιους «κακοήθεις και ατεκμηρίωτους» ισχυρισμούς.

Ο τέως Πρόεδρος διά της αγωγής του αξιώνει «παραδειγματικές αποζημιώσεις για δυσφήμιση», που υπερβαίνουν τα €2.000.000, καθώς και διάταγμα του δικαστηρίου, με το οποίο να απαγορεύει στον κ. Δρουσιώτη να επαναλαμβάνει και/ή κυκλοφορεί και/ή με οποιοδήποτε τρόπο δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει τα πιο πάνω βιβλία και/ή δημοσιεύματα.

Επίσης, αξιώνει οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ήθελε κρίνει ως δικαία το δικαστήριο.

Δρουσιώτης: «Κίνηση αντιπερισπασμού»

«Κίνηση αντιπερισπασμού» λόγω της συνεχιζόμενης κατάθεσής του ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, χαρακτηρίζει την αγωγή του Νίκου Αναστασιάδη εναντίον του, ο Μακάριος Δρουσιώτης, με τον ίδιο να τονίζει πως, δεν θα υποκύψει στον «ψυχολογικό εκβιασμό» του κ. Αναστασιάδη.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μια «κίνηση πανικού και εκφοβισμού». Εν μέσω αυτής της διαδικασίας ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει ο Μακάριος Δρουσιώτης, «κινήθηκε νομικά εναντίον μου και διεκδικεί εξοντωτικές αποζημιώσεις».

Αυτούσια η ανακοίνωσή του:

«Ενημερώθηκα διά του Τύπου ότι ο κ. Αναστασιάδης ζητεί απαγόρευση κυκλοφορίας των βιβλίων μου Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ και ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ καθώς και αποζημιώσεις πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μια κίνηση αντιπερισπασμού λόγω της συνεχιζόμενης κατάθεσής μου ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς.

Υπενθυμίζω ότι η Αρχή Κατά της Διαφθοράς ιδρύθηκε από τον κ. Αναστασιάδη. Ο ίδιος ζήτησε δημόσια την ταχεία διερεύνηση του περιεχομένου των βιβλίων μου και δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Τα μέλη της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, διάβασαν το Κράτος Μαφία και έκριναν ότι υπάρχει υπόθεση προς διερεύνηση. Ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Πογιατζής, τον οποίο διόρισε ο κ. Αναστασιάδης, δήλωσε ότι λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών η Αρχή αποφάσισε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες μιας ξένης προσωπικότητας εγνωσμένου κύρους. Ήδη έχω δώσει δύο καταθέσεις εννέα ωρών. Ο Πρόεδρος της Αρχής δήλωσε στη Βουλή ότι η υπόθεση αυτή εξελίσσεται σε «πολύ μεγάλη έρευνα».

Εν μέσω αυτής της διαδικασίας ο κ. Αναστασιάδης κινήθηκε νομικά εναντίον μου και διεκδικεί εξοντωτικές αποζημιώσεις. Πρόκειται για μια κίνηση πανικού και εκφοβισμού.

Δεν θα υποκύψω στον ψυχολογικό εκβιασμό του κ. Αναστασιάδη. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχίσω την κατάθεση μου ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Θα συνεχίσω να καταθέτω την αλήθεια την οποία τεκμηριώνω με αδιάσειστα στοιχεία.

Αντιμετώπισα τον κ. Αναστασιάδη στο δημόσιο διάλογο, τον αντιμετωπίζω στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω και στα δικαστήρια εάν και όταν αυτή η υπόθεση εκδικαστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί (Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani), ο οποίος πραγματοποίησε για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Κυπρίου Προέδρου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ