x

Εκδηλώσεις

AHEPA Empire State District 6: Τελετή απονομής υποτροφιών 2021

NEA ΥΟΡΚΗ. Η τελετή απονομής υποτροφιών 2021 πραγματοποιήθηκε από την AHEPA Empire State District 6 (ESD6) στις 19 Ιουνίου 2021 διαδικτυακά και δια ζώσης.
 
Ο Μάικ Παπαφώτης (Mike Papaphotes) καλώς όρισε τους παρευρισκομένους και απηύθυνε τον εναρκτήριο χαιρετισμό της εκδήλωσης.
 
Ο Ντέμης Παμπούκης (Demi Pamboukes), φετινός χορηγός της εκδήλωσης, παρουσίασε την ιστορική πορεία του “Empire State District 6 (ESD6) Scholarship Foundation” και ανακοίνωσε τους υπότροφους για το έτος 2021.
 
Ο κυβερνήτης του ESD6, Λου Κάτσος (Lou Katsos), μέγας χορηγός της υποτροφίας “Katsos Family” εις μνήμην των Ιωάννη και Μαρίας Κάτσου (John και Maria Katsos), τίμησε την ́Εμιλυ Καλύβα (Emily Kalyvas) ως “2021 Grand Prize Scholarship Winner”. Η Ε. Καλύβα θα σπουδάσει Χημεία στο Πανεπιστήμιο Georgetown. 
 
Ο Χρήστος Γκάλλης (Chris Gallis), μέγας χορηγός της υποτροφίας “Gallis Family” εις μνήμην των Γεωργίου και Άντυ Γκάλλη (George και Andy Gallis), τίμησε τον Μπράιαν Κιμ-Κούτση (Brian Kim-Koutsis) ως “2021 Gallis Family Scholarship Winner”. Ο Μπ. Κιμ-Κούτσης αναμένεται να σπουδάσει Οικονομικά, Πληροφορική και τη μανδαρινική γλώσσα (κινεζικά) στο Πανεπιστήμιο Cornell.
 
Ο Τζίμης Κόκοτας (Jimmy Kokotas), μέγας χορηγός της υποτροφίας “Kokotas Family”, τίμησε τη Ζωή-Ελένη Τζίβα (Zoe-Eleni Tzivas) ως “2020 Kokotas Family Scholarship Winner”. Η Ζ. Ε. Τζίβα θα σπουδάσει Νευροεπιστήμη, με δευτερεύον αντικείμενο σπουδών τη Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Colgate. 
 
Ο Πήτερ Ραγκούσης (Peter Ragoussis) τίμησε τη Δήμητρα Μπομπαράκη (Demetra Bobarakis) ως “2021 College/University Student Scholarship Winner”, χορηγοί της οποίας ήταν το Delphi Chapter 25, το Hermes Chapter 186 και το Rochester Flower City Chapter 67. Η Δ. Μπομπαράκη είναι δευτεροετής φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Κολλέγιο Siena, όπου συμμετέχει και σε αγωνιστικό τμήμα κολύμβησης. 
 
Ο Ντ. Παμπούκης τίμησε την Τζούλια Ραγκούση (Julia Ragoussis) ως “2021 Vocational Scholarship Winner”, χορηγοί της οποία ήταν ο Ντ. Παμπούκης και ο Δρ Κωνσταντίνος Δροσάτος (Dr. Konstantinos Drosatos). Η Τζ. Ραγκούση θα σπουδάσει επιστήμες Υγείας στο Adelphi University.  
 
Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Προγράμματος Υποτροφιών και Διευθυντής Παιδείας,  Μ. Παπαφώτης, μιλώντας στον «Ε.Κ.» και ως πρώην υπότροφος “Delphi Chapter 25 scholarship” και πρώην Κυβερνήτης της District 6, τόνισε ότι φέτος, για πρώτη φορά, γίνεται απονομή και μιας επαγγελματικής υποτροφίας. Αναφορικά με τα κριτήρια αξιολόγησης των υποτρόφων, ο κ. Παπαφώτης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Οι αιτούντες δεν αξιολογούνται μόνο για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, τις διακρίσεις, τις εξωσχολικές και εθελοντικές τους δραστηριότητες, αλλά και για ένα θέμα έκθεσης που συνδέει τον Ελληνισμό με σημερινά γεγονότα. […] Φέτος, επιλέχθηκε το θέμα που έθεσε ο Γεώργιος Ζούβελος (George Zouvelos): ‘Το Τάγμα της ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε πριν περίπου 100 χρόνια για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις ομάδων, όπως η Κου Κλουξ Κλαν. Αξιοποιώντας τα ιδεώδη του Ελληνισμού, περιγράψτε, σε μια έκθεση, πώς συνεχίζει το Τάγμα της ΑΧΕΠΑ να αγωνίζεται για αυτές τις αδικίες σήμερα.’ […] Όλες οι εκθέσεις που κατατέθηκαν από τους επιτυχόντες ήταν εξαιρετικές, έδωσαν ‘τροφή’ για σκέψη και αντιπροσώπευσαν τα ιδεώδη της ΑΧΕΠΑ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το [γράμμα] ‘Ε’ της Εκπαίδευσης [στα αρχικά] του ονόματος της ΑΧΕΠΑ.»
 
Παράλληλα, ο κ. Παπαφώτης ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής Υποτροφιών ESD6 για την εθελοντική προσφορά και τον χρόνο τους για τη φετινή απονομή υποτροφιών. Εκ μέρους της εν λόγω επιτροπής, ευχαρίστησε επίσης, τους φετινούς χορηγούς και κάλεσε όσους, -ες επιθυμούν να γίνουν χορηγοί υποτροφιών, επικοινωνώντας στο email education@ahepad6.com.
 
Να σημειωθεί ότι μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Προγράμματος Υποτροφιών είναι οι Μ. Παπαφώτης (πρόεδρος-Διευθυντής Παιδείας), Π. Ραγκούσης (αντιπρόεδρος), Ντ. Παμπούκης (γραμματέας), Χρ. Γκάλλης (ταμίας), Τζίμης Δημητριάδης (Jimmy Demetriades, μέλος), Χάρης Α. Φωτιάδης (Harry A. Fotiadis, μέλος), Γ. Ζούβελος, Δρ Σωτήριος Στεργιόπουλος (Dr. Sotirios Stergiopoulos, μέλος), Ρόμπερτ Χαν (Robert Hahn, μέλος) και Γιώργος Δημόπουλος (George Demopoulos – ισόβιος τιμώμενος). Το ESD6 συναποτελούν οι Λ. Κάτσος (κυβερνήτης), Ντην Μόσκος (Dean Moskos, αντικυβερνήτης), Κρις Παππής (Chris Pappis, γραμματέας) και Π. Ραγκούσης (ταμίας).
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Για μία ακόμη χρονιά η κοινότητα των Αγ Νικολάου/Αγ Τριάδας στο Στάτεν Αϊλαντ τίμησε τα ζευγάρια που συμπλήρωσαν πάνω από 50 χρόνια γάμου με μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.