x
 

Πρακτορικά

Αίνιγμα

Αίνιγμα εξακολουθεί να είναι για πολλούς, συμπεριλαμβανομένων αρκετών άμεσα ενδιαφερόμενων που διαβιούν εντός και εκτός της Θεολογικής Σχολής, η παραίτηση του προέδρου της, Γεωργίου Καντώνη. Και επειδή είχε παραιτηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν και ανακαλεί και επανέρχεται σε σημείο που τείνει να γίνει ανέκδοτο το θέμα, ελπίζουν ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Ομως, όπως μαθαίνω, τούτη η φορά είναι και η τελική επικαλούμενος λόγους υγείας, και ο κ. Καντώνης από τις 31 Αυγούστου και μετά θα αποχαιρετήσει όλους και όλες, κληρικούς και λαϊκούς, στο λόφο της Σχολής και θα επανέλθει στην πεδιάδα της Φλόριδας μακριά από προβλήματα, μεγάλα και μικρά, σκοτούρες και «φωτιές» γιανγκίν τουρκιστί κάθε λίγο και λιγάκι. Αντιλαβού;

Το αίνιγμα όπως παραμένει για την ώρα τουλάχιστον και η αγωνία και πάντων και πασών για το ποίος θα τον διαδεχθεί κορυφώνεται. Αλλοι λένε δεν βαριέσαι το μοναστήρι να είναι καλά και καλόγεροι πάντοτε βρίσκονται. Αλλωστε τόσα και τόσα αναστήματα έχει συμμαζέψει εδώ ο Ελπιδοφόρος από τα Υψωμαθειά της Κωνσταντινούπολης, τη Χάλκη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, εκεί θα κολλήσει; Τώρα μάλιστα μαθαίνω ετοιμάζεται να κουβαλήσει κι άλλον έναν, Ελευθέριο ονόματι, από το Ηνωμένο Βασίλειο για να συμβάλλει κι αυτός στο ευρύ ποιμαντικό και διοικητικό έργο.

Πέρα από τα χωρατά η κατάσταση είναι παραπάνω από ανησυχητική διότι ο αριθμός του φοιτητού σώματος αμφοτέρων των σχολείων, Ελληνικού Κολεγίου και Θεολογικής Σχολής, είναι εφιαλτικά χαμηλός. Τα οικονομικά στηρίζονται εν πολλοίς στον κουμπαρά της «Ηγεσίας των 100». Ο κοσμήτορας της Σχολής, ο π. Γεώργιος Παρσένιος παραιτήθηκε, αλλά ανέλαβε προϊσταμενία στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Λέξινγκτον. Κοσμήτορας στο Κολέγιο δεν υπάρχει, καθότι αναπληρωτής είναι ο Πατίτσας, φευγάτος κι αυτός. Τα δικαστήρια προχωρούν με τους εκδιωχθέντες καθηγητές με όλα τα συνεπαγόμενα που θα προκύψουν. Α, να μη ξεχάσω να σας πω, ότι ο αντιπρόεδρος της Εφορείας, ο π. Ιωάννης Μαγουλιάς εκ Καλιφορνίας, γνωρίζει πολλά για το αίνιγμα που σας έλεγα.

Κατά τα άλλα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και πρόεδρος της Εφορείας περιοδεύει ως ξεναγός ομίλου πιστών εξ’ Αμερικής στην Αίγυπτο, τις πυραμίδες, τον Νείλο ποταμό και την έρημο του Σινά. Κι εδώ όλα ρημαδιό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργο ανεγκέφαλων ήταν το επεισόδιο στην Αγία Νάπα τις πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, με την επίθεση των δύο νεαρών Ελληνοκυπρίων κατά της 25χρονης Τουρκοκύπριας που προκάλεσε συναγερμό στο Προεδρικό και το απολογητικό τηλεφώνημα Χριστοδουλίδη προς τον Τατάρ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ