x
 

Ταξίδι

Αϊόβα, Νέο Μεξικό οι καλύτερες πολιτείες για απολαύσει κανείς τη σύνταξή του

22 Μαΐου 2024

NEA YOΡΚΗ. Μια πρόσφατη μελέτη από την PYMNTS διαπίστωσε ότι το 53% των ηλικιωμένων Αμερικανών ζουν μόνο με τη σύνταξή τους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πολλών ετών οικονομικής δυσπραγίας και αυξανόμενου πληθωρισμού, η γενιά των boomer τα πήγαινε καλύτερα από άλλες ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, καθώς οι τιμές παραμένουν πεισματικά υψηλές, τα είδη πρώτης ανάγκης όπως τα παντοπωλεία, η στέγαση, το ηλεκτρικό ρεύμα και η βενζίνη επηρεάζουν όλους τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων.

Με έναν αυξανόμενο αριθμό ηλικιωμένων με σταθερό προϋπολογισμό, πολλοί αναζητούν τρόπους να επιβιώσουν οικονομικά. Για να αισθάνονται λιγότερο άγχος για τα χρήματα, ορισμένοι σκέφτονται να μετακομίσουν σε πολιτείες όπου είναι φθηνότερο να ζεις, ειδικά αν προσπαθούν να τηρήσουν έναν περιορισμένο προϋπολογισμό. Τα καλά νέα είναι ότι μερικές πολιτείες προσφέρουν χαμηλότερο κόστος ζωής, είναι πιο φιλικές προς τους φόρους και παρέχουν υψηλότερο Συμπληρωματικό Εισόδημα Ασφάλειας (Supplemental Security Income).

Οι πιο προσιτές πολιτείες στη χώρα

Μια έκθεση του Seniorly ανέλυσε τα δεδομένα των πολιτειών για να εντοπίσει τις πιο προσιτές και κατάλληλες τοποθεσίες συνταξιοδότησης για ηλικιωμένους. Η μελέτη ανέφερε την Αϊόβα, το Νέο Μεξικό, το Τενεσί, την Οκλαχόμα και τη Νότια Ντακότα ως τις κορυφαίες πέντε επιλογές.

Η μελέτη χρησιμοποίησε διάφορα κριτήρια -κόστος στέγασης, κόστος Medicare, πληθωρισμός, πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης, έξοδα πρώτης ανάγκης και φόρους- για να ενημερώσει την κατάταξη των πολιτειών.

Η Αϊόβα τα πήγε καλά σε όλους τους τομείς, έχοντας ένα ευρύ προβάδισμα έναντι άλλων πολιτειών. Τα στατιστικά στοιχεία που συμβάλλουν στην υψηλή βαθμολογία της πολιτείας περιλαμβάνουν χαμηλό μέσο κόστος ενοικίου, υψηλές πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης και μη συνταξιοδοτικό φόρο εισοδήματος για κατοίκους άνω των 55 ετών.

Κατά τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να εξετάζουν τοποθεσίες που υποστηρίζουν τους πολίτες που ζουν με προϋπολογισμούς. Ενώ η χρήση υπολογιστών συνταξιοδότησης είναι ένας εύκολος τρόπος εκτίμησης της οικονομικής υγείας κάποιου, οι συνταξιούχοι ή όσοι έχουν σταθερό εισόδημα πρέπει να εξετάσουν πού μπορούν να επιτύχουν βελτιωμένη ποιότητα ζωής, χαμηλότερο κόστος ζωής και άλλες πτυχές.

Οι πιο ακριβές πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, η Μασαχουσέτη, η Ουάσιγκτον DC και το Κονέκτικατ είναι οι πιο ακριβές πολιτείες στις ΗΠΑ. Αυτές οι πολιτείες έχουν υψηλό κόστος ενοικίου και φορολογικές πολιτικές που δεν είναι φιλικές προς τους ηλικιωμένους. Σε αυτές τις πολιτείες, η ιδιοκτησία ακινήτων κινείται σε χαμηλά ποσοστά, ενώ το κόστος ενοικίου παραμένει υψηλό.

Η προσωπικότητα των Μέσων Ενημέρωσης και οικονομικός σύμβουλος Dave Ramsey περιγράφει τα Baby Steps, ότι οι μηνιαίες πληρωμές στέγασης των ενοικιαστών δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 25% της αμοιβής τους, αλλά οι ενοικιαστές σε αυτές τις πολιτείες υψηλού κόστους συχνά δυσκολεύονται να βρουν τέτοια οικονομικά προσιτή τιμή. Το μεσαίο μηνιαίο ενοίκιο στη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη είναι $3.200 και $3.013, αντίστοιχα.

Η Καλιφόρνια είναι η πιο ακριβή πολιτεία, με τις μέσες τιμές του φυσικού αερίου να πλησιάζουν τα $5 (ή περισσότερα) ανά γαλόνι και τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό. Ωστόσο, προσφέρει τις υψηλότερες πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας – περίπου $780 μηνιαίως. Παρόλα αυτά, το κράτος παραμένει δυσβάσταχτο για τον μέσο Αμερικανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ