x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αισιοδοξία στην τελική ευθεία για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο ΝΥ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της Επιτροπής Παρέλασης έφεραν οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, με αποκορύφωμα την αποδοχή της πρότασης για το αξίωμα του Μεγάλου Τελετάρχη από τον εκτελεστικό πρόεδρο της Libra Group, Γιώργο Λογοθέτη (George Logothetis), που διασφαλίστηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πανομογενειακής συνέλευσης για την προετοιμασία της παρέλασης της 30ής Απριλίου, η οποία έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, παρουσία, μεταξύ άλλων, του προξένου, Δημητρίου Παπαγεωργίου, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο την κάλυψη της θέσης του Μεγάλου Τελετάρχη από έναν επιφανή ομογενή προερχόμενο από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ανακοίνωσε πως ο κ. Λογοθέτης και η Libra Group θα προχωρήσουν στην αγορά ολοσέλιδης καταχώρησης στο Λεύκωμα, ύψους 10.000 δολαρίων, ενώ θα κλείσουν και έναν ικανοποιητικό αριθμό τραπεζιών στο Δείπνο των Τελεταρχών στο «Χίλτον», ως μεγάλοι χορηγοί, σε μια εκδήλωση κατά την οποία ο κ. Λογοθέτης θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής.

Αναφορικά με την εκδήλωση στο «Χίλτον», ο αρμόδιος συμπρόεδρος Δημήτριος Α. Γωνιάς τόνισε πως, μέχρι την έναρξη της πανομογενειακής συνέλευσης είχαν διασφαλιστεί έξι μεγάλοι χορηγοί των 5.000 δολαρίων, στους οποίους προστέθηκαν αργότερα η επιχείρηση United Brothers Fruit Market του Τομ Κουρκουμέλη -με την επιταγή να παραδίδεται από τον γιο του και γνωστό δικηγόρο Αρη Κουρκουμέλη- όπως επίσης και το ήμισυ της κράτησης για το τραπέζι του Μπέι Ριτζ, ύψους $2.500, από τον Δημήτριο Παλιούρα, που θα το καλύψει μαζί με τον επιχειρηματία Γιάννη Νικολόπουλο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Στρουμπάκης, που έχει αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Pierre», γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη υπογραφεί τα συμβόλαια, ενώ προανήγγειλε την παράδοση επιταγής ύψους 10.000 δολαρίων από την Alma Bank, της οποίας και αποτελεί στέλεχος, ως μια γενικότερη δωρεά για την παρέλαση. Επιπλέον, τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Γωνιάς, έχουν επικοινωνήσει και με άλλους επιχειρηματίες, εκτιμώντας πως, ενδεχομένως και από την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν προσθέσει άλλα τέσσερα τραπέζια.

Από την πλευρά του, ο συμπρόεδρος με αρμοδιότητα στο Λεύκωμα, Νίκος Μπάρδης, τόνισε πως πριν από την Πανομογενειακή είχαν ήδη συγκεντρωθεί $10.700, τα οποία αυξήθηκαν κατά 1.000 μετά την παράδοση της σχετικής επιταγής εκ μέρους των Χιακών Σωματείων.

«Να συνεχίσετε σε κλίμα ενότητας»

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου, απέδωσε τα εύσημα στα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, αναγνωρίζοντας πως το κλίμα στις πανομογενειακές είναι αισθητά καλύτερο σε σχέση με την περασμένη -ιδιαίτερη και ταραχώδη- περίοδο, παρότι το διοικητικό πρόβλημα της Ομοσπονδίας εξακολουθεί να υφίσταται.

«Η διαφορά σε σχέση με την περσινή χρονιά φαίνεται. Το πιστώνω αυτό σε όλους σας, ο κόσμος είναι περισσότερος, το ενδιαφέρον μεγαλύτερο και μπράβο σας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ενθάρρυνε την Επιτροπή Παρέλασης να συνεχίσει να εντάσσει στο πρόγραμμα πανομογενειακές σε κοινότητες εκτός Αστόριας, προκειμένου να έρθει πιο κοντά και στους ομογενείς άλλων συνοικιών.

Επιπλέον, θίχτηκε επανειλημμένως το θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και κατά πόσον οι εκδηλώσεις θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν προκειμένου να αποδώσουν τον δέοντα σεβασμό στους δεκάδες νέους ανθρώπους που χάθηκαν τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόξενος της Ελλάδας εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τιμηθεί η μνήμη τους, με τον Γιώργο Γεωργόπουλο να προτείνει την τακτική τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλες τις δραστηριότητες.

Τέλος, από την Επιτροπή Παρέλασης τονίστηκε πως την Τρίτη 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μια ειδική πανομογενειακή συνέλευση στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου, στη Νέα Ιερσέη, για την οποία υπάρχει κινητικότητα από τη Μητρόπολη αλλά και μεγάλο κομμάτι της εκεί Ομογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα πρωτοποριακό αθλητικό συγκρότημα σε άμεση σύνδεση με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, παιδότοπους και χώρους εστίασης, έχει θέσει προς υλοποίηση ο ιδρυτής του Συλλόγου Φιλάθλων Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης, Panatha USA, Νίκος Μπάρδης, και οι συνεργάτες του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ