ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Παγώνουν», τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, οι συζητήσεις ανάμεσα στα δυο διοικητικά κέντρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, οι οποίες πλέον δεν αποκλείεται να τιναχθούν για μια ακόμη φορά στον αέρα.
Ειδικότερα, όπως επιβεβαίωσαν στον «Εθνικό Κήρυκα», τόσο ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, όσο και ο Δήμος Σιώκης, η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης αναβλήθηκε, χωρίς να δοθεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή της.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, η απόφαση αυτή ελήφθη με αφορμή την ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον πρώην πρόεδρο, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, ο οποίος εκτελεί χρέη υπεύθυνου κτιρίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, που εξελίχθηκε σε χειροδικία και οδήγησε στην επέμβαση της Αστυνομίας στην έδρα της Ομοσπονδίας.
Παράλληλα, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος άφησε αιχμές ενάντια στην αντιπροσωπεία της έτερης πλευράς, αναφέροντας πως, εκτός από τον Δήμο Σιώκη, τον Δημήτριο Καλαμαρά και τον δικηγόρο τους, παρόντες ήταν και άλλα στελέχη, όπως ο Νίκος Διαμαντίδης και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, έστω κι αν δεν συμμετείχαν στις συζητήσεις.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Σιώκης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την μη πραγματοποίηση της συνάντησης, η οποία ακυρώθηκε κατόπιν ενημέρωσης του δικηγόρου της πλευράς Γεωργόπουλου, εκφράζοντας την υποψία πως «δεν θέλουν να τα βρουν μαζί μας».
«Κακώς προσπαθούν να συνδυάσουν το γεγονός της έντασης ανάμεσα στους κ.κ. Μεϊμάρογλου – Γεωργόπουλου με τις συζητήσεις μας. Ο δικηγόρος μας τους έστειλε την Τρίτη ένα email για να μας πουν με ποια άρθρα από το νέο καταστατικό δεν συμφωνούν. Αντ’ αυτού, ακύρωσαν τη συνάντηση», είπε ο κ. Σιώκης.
Πάντως, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος αντέτεινε πως στο Δ.Σ. υπό τη Νομική Καστανά, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να συνεχιστούν οι συζητήσεις και να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία, τονίζοντας πως ο ίδιος ήταν υπέρ αυτής της θέσης.
«Το θέμα είναι να τηρηθούν οι όροι. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε εκεί και ενώ έχουμε συμφωνήσει για δυο άτομα, να είναι περισσότεροι και να μας επιτίθενται. Ηρθαν αργότερα ο Αναστάσιος Καραγκούνης και ο Γεώργιος Μεϊντάσης και είχαμε τον Νίκο Διαμαντίδη να φωνάζει να φύγουν. Τι είναι; Το σπίτι του; Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να επιστρέψουμε στις συζητήσεις, αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.
Κάλεσμα Δημητρίου Α. Γωνιά για μεταβατική διοίκηση
Από την πλευρά του, ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος περιλαμβάνεται στη μήνυση που έχει κατατεθεί από την πλευρά Γεωργόπουλου, ξεκαθάρισε πως κρατάει αποστάσεις από τις δυο πλευρές και τόνισε ότι η λύση στην Ομοσπονδία θα έρθει μόνο εάν μια μεταβατική διοίκηση αναλάβει να πραγματοποιήσει τον έλεγχο τον μητρώων, να διοργανώσει την παρέλαση και να δρομολογήσει τις κοινώς αποδεκτές εκλογές.
«Μετά από αυτά που είδα τη Δευτέρα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να επέλθει έτσι η ομόνοια στην Ομοσπονδία. Δεν θέλω να ξανακούσω να με ρωτάνε σε ποια ομάδα ανήκω, πουθενά δεν ανήκω, θέλω την ενότητα. Θέλω να προτείνω να αναλάβει μια ομάδα ουδετέρων ανθρώπων -στην οποία δύναμαι να συμμετέχω- με άφθαρτα στελέχη όπως ο Παναγιώτης Γεραντζούνης, όπου δεν θα συμμετέχει κανένας πρώην πρόεδρος και κανένας πρώην Ταμίας, πλην του κ. Παλιούρα. Να γίνει σωστός έλεγχος και να προχωρήσουμε την παρέλαση», είπε ο Δημήτριος Γωνιάς, εκτιμώντας πως οι συζητήσεις που διεξάγονται δεν θα οδηγήσουν πουθενά.
«Δεν έχουν νόημα και δεν πρόκειται να καταλήξουν πουθενά», τόνισε ο κ. Γωνιάς.