x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ακυρώθηκε η συνάντηση της Επιτροπής Διαφάνειας της Ομοσπονδίας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε, την τελευταία στιγμή, η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης διαδικασία συγκέντρωσης συνδρομών και επικαιροποίησης του Μητρώου Μελών, που είχε προαναγγείλει πριν από τρεις εβδομάδες η Επιτροπή Διαφάνειας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας, οι διαχειριστές του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου ειδοποίησαν την Επιτροπή πως δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρόσβαση στον χώρο από τις 5 μέχρι τις 8:30, όπως είχε αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») η σχετική αναφορά ήταν πως «υπάρχει αδυναμία να παραχωρηθεί πρόσβαση στο ‘Σταθάκειο’» με αποτέλεσμα μια διαδικασία που είχε προαναγγελθεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα νωρίτερα, να ακυρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Από πλευράς της Επιτροπής τηρείται, επί του παρόντος, στάση αναμονής και τονίζεται πως η υποδοχή των εκπροσώπων των Συλλόγων θα επαναπρογραμματιστεί, με τον πρόεδρο, Γεώργιο Κίτσιο να έχει υποβάλει αίτημα είτε για την προσεχή Δευτέρα είτε για την επόμενη Πέμπτη.

Πάντως, στελέχη της Επιτροπής Διαφάνειας έχουν ήδη εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις, με δεδομένο ότι είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς και προσωπικά με εκπροσώπους Συλλόγων, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες στην προκαθορισμένη ημερομηνία. Τα δεδομένα πλέον δείχνουν ότι ο στόχος για ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών πριν από την 20ή Δεκεμβρίου, φαίνεται πως δυσκολεύει αρκετά.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα επιδιωχθεί να μεταφερθεί η συνάντηση σε κάποιο άλλο κτίριο, καθότι στόχος είναι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων να προσέλθουν στο «Σταθάκειο», αφού δεν πρόκειται για μια κλειστή διαδικασία, όπως θα ήταν, για παράδειγμα, μια συνάντηση των μελών της Επιτροπής, που είχε πραγματοποιηθεί, κατά τον προηγούμενο μήνα, στην αίθουσα του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, κατόπιν αδυναμίας του υπηρεσιακού προέδρου, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, να παραχωρήσει τον χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Νοεμβρίου -όταν και για τις πρώτες δυόμιση ώρες τα μέλη της Επιτροπής βρίσκονταν κλειδωμένα εκτός «Σταθάκειου»- είχαν παραδώσει στοιχεία οι: Σύλλογος Καβαλιωτών, Σύλλογος Θάνου Λήμνου, Σύλλογος Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος», Panatha – USA, Θυγατέρες της Ρούμελης, Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας, Ναυπακτιακή Αδελφότητα, Ενωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Καρπενήσι», Σύλλογος Κάβος Μαλανιός, Σύνδεσμος Φιλάθλων της ΑΕΚ, Πανθρακική Ενωση, Άγιος Δημήτριος Ναυπακτίας, Σύλλογος Ηπειρωτών «Αναγέννηση», South Nassau Hellenic Community, Σύλλογος Κρησσών «Πασιφάη» και Σύλλογος Πειραιωτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ