x
 

Κοινωνία

«Αλαούνα άλα τρε» με την άδεια της Τουρκίας – Πωλούνται ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα

13 Νοεμβρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Κάτω από τον τίτλο «Aλαούνα άλα τρε με την άδεια της Τουρκίας», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα» ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υποδομές για τα κτίρια που ανεγέρθηκαν και θα ανεγερθούν στις παράλιες κατεχόμενες περιοχές για να πωληθούν σε αλλοδαπούς. Προσθέτει και τα εξής η εφημερίδα:

«Δεν υπάρχει καν αποχέτευση! Αγνωστο είναι και πώς θα καλυφθεί η ανάγκη για ηλεκτρισμό και νερό. Οι αρμόδιοι ενεργούν με τη λογική να έρθουν χρήματα και από όπου θέλουν ας έρθουν.

Η έλλειψη αποχέτευσης στην περιοχή απειλεί τη θάλασσα με ρύπανση. Αμα δεν εκκενωθούν στη θάλασσα οι τουαλέτες που χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι, πού θα εκκενωθούν;

Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχει και πρόβλημα συγκοινωνίας, χώρων στάθμευσης και σακουλιών γεμάτων με σκουπίδια.

Ετυχε μεγάλου ενδιαφέροντος ανάρτηση που έκανε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο φίλος μας Ουλκέρ Φαχρί και αναπαράχθηκε εκ μέρους πολλών. Είναι η εξής η ανάρτηση του Ουλκέρ Φαχρί:

‘Σε κτίρια που ανεγέρθηκαν και θα ανεγερθούν στις παραλίες για πωληθούν σε αλλοδαπούς και παρόμοια κτίρια:

  1. Από πού και πώς θα διασφαλιστεί η ανάγκη ηλεκτρισμού και νερού;
  2. Από ποιον δρόμο θα γίνεται η συγκοινωνία, τα οχήματα πού θα σταθμεύουν;
  3. Πώς θα μαζεύονται καθημερινά τα σκουπίδια που θα βγαίνουν από τα σπίτια;
  4. Σε αυτές τις περιοχές που δεν υπάρχει αποχετευτικό πού θα πηγαίνουν τα κόπρανα και τα ούρα από χιλιάδες ανθρώπους;

Τι είδους προγραμματισμός είναι αυτός; Με ποιο μυαλό ενεργούν εκείνοι που έδωσαν άδεια γι’ αυτό; ’Η μήπως, το σημαντικό είναι: α) Τα τέλη μεταβίβασης που θα πάρει το κράτος; β) το τέλος άδειας οικοδομής που θα πάρουν οι δήμοι; Ντραπείτε. Ολοι σας ντραπείτε. Ντραπείτε και εκείνοι που δίνουν τις άδειες και οι εργολάβοι που εξυπηρετούν το τουρκικό, εβραϊκό και ρωσικό κεφάλαιο. Καταστρέφετε τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ούτε ένα βήμα πίσω δεν κάνουν οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις από τη νεκρή ζώνη στην οποία εισέβαλαν στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι συγκεκριμένο σπίτι στο οποίο ύψωσαν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, τοποθέτησαν κάμερες και το μετέτρεψαν σε φυλάκιο, εμπίπτει στην «κυριαρχία» του κατοχικού μορφώματος.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ