x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

17 Ιουλίου 2022

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού, αδελφό, θείο και εξάδελφο
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
από την Χόχλια Ευρυτανίας
κάτοικο Scarsdale, NY
ετών 85
που απεβίωσε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 κηδεύουμε την Δευτέρα 18 Ιουλίου από το νεκροπομπείο WESTCHESTER FUNERAL HOME 190 Main St, Eastchester, NY 10707
Ωρες επισκέψεων: Κυριακή 17 Ιουλίου 4-8 μ.μ.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, 10 Mill Rd, New Rochelle, NY 10804 και ώρα 12.45 μ.μ.

ΟΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΙ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τα εγγόνια
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ και ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τα αδέλφια
ΟΛΓΑ ΜΑΡΟΥΔΑ
Πρεσβύτερος ΓΕΩΡΓΙΟΣ και Πρεσβυτέρα ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τα ανίψια, τα εξαδέλφια και οι λοιποί συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Αντί ανθέων παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεά
στη μνήμη του στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας
10 Mill Rd, New Rochelle, NY 10804

Ο Αλκιβιάδης μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς του σε ηλικία 11 ετών. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Moline Illinois. Λίγο αργότερα μετακόμισαν στο Clairton PA. Υπηρέτησε τον Αμερικανικό Στρατό στο Fort Bliss TX, όπου υπήρξε μέλος της ομάδας πυγμαχίας (Boxing), η οποία κέρδισε το USATC Post Championship. Εργάστηκε στο ταχυδρομείο για 39 χρόνια. Την υπηρεσία του στο ταχυδρομείο άρχισε από το Bronx Νέας Υόρκης. Αργότερα πήρε μετάθεση στο Scarsdale, όπου και εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2002.
Την Ελλάδα επισκέφθηκε το 1965 όταν ήταν 29 ετών και παντρεύτηκε την Περσεφόνη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ζευγάρι εγκαταστάθηκε αρχικά στο Bronx όπου και άρχισε να κάνει οικογένεια.
Δέκα χρόνια αργότερα μετακόμισαν στο Tuckahoe, NY, όπου έζησαν για 8 χρόνια. Το Eastchester NY ήταν ο τελικός του προορισμός. Εκεί έζησε για 39 χρόνια.
Με την εγκατάστασή του στη Νέα Υόρκη στο Bronx, ο Αλκιβιάδης έγινε δραστήριο μέλος αρχικά της Αγίας Τριάδας στο Mount Vernon NY και αργότερα στο New Rochelle, NY.
Ηταν επίσης μέλος της AHEPA και της Επιτροπής του Φεστιβάλ της κοινότητας. Υπήρξε ένθερμος φίλαθλος και οπαδός των Boston Celtics, Pittsburgh Steelers, and Pittsburgh Pirates και απολάμβανε τις συζητήσεις για τα σπορ.
Η οικογένειά του επιθυμεί να ευχαριστήσει την Charlotte Quao, που τον περιποιήθηκε τα 10 τελευταία χρόνια αφότου έχασε τη σύζυγό του το 2009 από εγκεφαλικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση πως το όνομα του Χένρι Κίσιντζερ, από την οπτική γωνία της ελληνικής Ιστορίας, θα είναι πάντα γραμμένο με μελανά χρώματα και υπό το σκοτεινό φόντο της τουρκικής εισβολής, της κατοχής και του αιματηρού ξεριζωμού του κυπριακού Ελληνισμού, εκφράζουν, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ