x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αλλάζει χέρια η δικηγορική εταιρεία του Πίτερ Αγγελος

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Στα χέρια τριών κορυφαίων δικηγόρων – στελεχών της θα καταλήξει τελικά η νομική εταιρεία του ομογενούς μεγιστάνα Πίτερ Αγγελος (Peter Angelos), κατόπιν σχετικής έγκρισης από το αρμόδιο δικαστήριο της Βαλτιμόρης.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της έκδοσης «The Daily Record», πρόκειται για τους νομικούς Τζέι Μίλερ (Jay D. Miller), Δημήτριο Ζαβάκο (James S. Zavakos) και Ουίλιαμ Μίνκιν (William G. Minkin), οι οποίοι θα μοιραστούν ισόποσα το σύνολο των μετοχών της δικηγορικής φίρμας του Πίτερ Αγγελος.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο μπαίνει ένα τέλος και σε μια δικαστική προστριβή ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Αγγελος, στη «σκιά» της εκφυλιστικής ασθένειας του «πατριάρχη» της οικογένειας, με την οποία διαγνώστηκε το 2018 και έπαψε να είναι ικανός για να ασκήσει τα επιχειρηματικά καθήκοντά του. Ειδικότερα, ένας εκ των γιων του, ο Λούις Αγγελος (Louis Angelos), όταν πλέον ο πατέρας του ήταν αδύνατον να συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας, βγήκε μπροστά και υποστήριξε πως αυτή θα πρέπει να περάσει στον ίδιο, ως φυσικού και επιχειρηματικού διαδόχου του ιδρυτή της.  Παρόλα αυτά, η μητέρα του, Γεωργία (Georgia Angelos), και ο αδελφός του, Ιωάννης (John Angelos), αντιτάχθηκαν στην κίνησή του αυτή, υποστηρίζοντας ότι η επιθυμία του 95χρονου Πίτερ, όταν ακόμη είχε πνευματική διαύγεια, ήταν, με το κλείσιμο της παρουσίας ή του βιολογικού του κύκλου, η φίρμα να αναστείλει τις εργασίες της. Εν τέλει, επήλθε ιδιωτική συμφωνία, με τον Λούις Αγγελο να αποχωρεί από τη διαδικασία.

Τον Ιανουάριο του 2023, το δικαστήριο διόρισε ως προσωρινό διαχειριστή τον Ουίλιαμ Μέρφι (William Murphy), ο οποίος θα αναλάμβανε αφενός να διερευνήσει την αγορά για πιθανούς αγοραστές και αφετέρου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

«Ο Μέρφι και οι συνεργάτες του δικηγόροι από την Zuckerman Spaeder LLP εργάστηκαν για να βρουν δικηγόρους που επιθυμούν να απορροφήσουν την ιδιοκτησία της εταιρείας του Αγγελος, αλλά, από τη στιγμή που δεν βρήκαν πρόθυμους αγοραστές, κατέληξαν πως οι μόνοι εφικτοί αγοραστές της συνολικής δραστηριότητας της φίρμας του Αγγελος θα ήταν κάποιοι που ήδη συνεργάζονται με αυτήν», αναφέρουν τα σχετικά δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «The Daily Record».

Βάσει της σχετικής νομοθεσίας που διέπει την αγοραπωλησία δικηγορικών εταιρειών, οι νέοι μέτοχοι θα πρέπει να ενημερώσουν επίσημα τους υφιστάμενους πελάτες για την αλλαγή ιδιοκτησίας, μαζί με άλλες απαιτούμενες πληροφορίες, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Η δικηγορική εταιρεία του Πίτερ Αγγελος ειδικεύεται σε υποθέσεις αποζημίωσης για τραυματισμούς, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή για τις δικαστικές νίκες που πέτυχε σε υποθέσεις που είχαν σχέση με παθήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας αμιάντου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια νέα επένδυση στη λεγόμενη «πράσινη» ενέργεια, η οποία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας νέας σειράς μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων, προχωράει η εταιρεία Red Apple Group, ιδιοκτησίας του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ