GR US

Πρώην υπουργός της πΓΔΜ φέρεται εμπλεκόμενος σε απάτη στην Νέα Ιερσέη

Εθνικός Κήρυξ

(ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ Β.ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Επενδύσεων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δράμα, κατά την «New York Times» με αρκετούς πρωταγωνιστές που αφορά δημοτικές προμήθειες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ακόμη και μέσα στο χάος που προκαλείται από τη θανατηφόρα πανδημία του κορωνοϊού.

Υπάρχει ένας πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το Μανάλαπαν (Manalapan) Νέας Ιερσέης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Επενδύσεων για την πΓΔΜ, Γκλίγκορ Τασκόβιτς (Gligor Tashkovich) και ο επικεφαλής μιας δημόσιας εταιρείας που σχεδιάζει να μετατρέψει τα ιατρικά απόβλητα σε ενέργεια στο Ρόουντ Αϊλαντ. Και μετά, υπάρχει ο κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε μια συσκευή σχεδιασμένη για την ανίχνευση κατεστραμμένων δεμάτων.

Το πιο περίεργο είναι ότι φαίνεται να έχουν περιορισμένη εμπειρία στις δημοτικές συμβάσεις, ή στην απόκτηση, την εμπορία ή την αποστολή εγγράφων και άτομα με γνώση του θέματος λένε ότι προσπαθούσαν να πουλήσουν στη Νέα Υόρκη: εκατομμύρια 3Μ αναπνευστήρες τύπου N95 που η πόλη χρειαζόταν απεγνωσμένα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, την αστυνομία, τους παραϊατρικούς και άλλους.

Ετσι, ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η συμφωνία -όπως πολλές αυτές τις μέρες, καθώς οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, μαζί με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ανταγωνίζονται για πολύτιμο προστατευτικό εξοπλισμό- έληξε άσχημα, καταρρέοντας πριν αλλάξουν χέρια οι μάσκες ή τα χρήματα.

Αυτό που εκπλήσσει, ωστόσο, είναι πόσο άσχημα τελείωσε για τον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Ρόναλντ Ρομάνο (Ronald J. Romano). Ο κ. Ρομάνο, 58 ετών, συνελήφθη νωρίς το πρωί της Τρίτης στο σπίτι του στο Mανάλαπαν, κατηγορούμενος για συνομωσία απάτης και απάτη μέσω ψηφιακής καταγγελίας με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες, σύμφωνα με το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μανχάταν. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατηγορείται για ένα τολμηρό σχέδιο 45 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξαπατήσει και να καταχρεώσει την πόλη, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 έφταναν στα ύψη.

Μέχρι την Τρίτη δεν είχε κατηγορηθεί άλλος, αλλά ένας ακόμη που ταυτοποιήθηκε στην καταγγελία, βάσει των παρεχόμενων λεπτομερειών, είναι ο Γκλίγκορ Τασκόβιτς (Gligor Tashkovich), πρώην υπουργός Εξωτερικών Επενδύσεων για την πΓΔΜ, ο οποίος έχει εργαστεί στη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επί του παρόντος συνεργάζεται με μια εταιρεία που ονομάζεται D.A. International Group., σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Ο κ. Τασκόβιτς συμμετείχε σε συζητήσεις με τον κ. Ρομάνο σχετικά με την πώληση μάσκας στην πόλη, όπως τα έγγραφα και οι άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση λένε.

Στις 24 Μαρτίου, για παράδειγμα, ο Σκοπιανός έστειλε ένα email στον κ. Ρομάνο με αντικείμενο «σκέψεις για την παραγγελία της Νέας Υόρκης» και αναφέρθηκε στο «γεγονός ότι αυτή η αναμενόμενη εισερχόμενη παραγγελία αγοράς προέρχεται από την πόλη της Νέας Υόρκης» και έγραφε: «Νομίζω ότι αυτή θα είναι η μυστική ‘σάλτσα’ που θα μπορούσε να τους κάνει να δώσουν προτεραιότητα σε αυτό».

Ο δικηγόρος του Ανταμ Κάουφμαν (Adam S. Kaufmann), είπε ότι ο πελάτης του δεν ανήκε σε κανένα δόλιο σχέδιο και είχε συνεργαστεί με την έρευνα της κυβέρνησης, παρέχοντας εθελοντικά πληροφορίες και υλικό.