GR US

Εάν δεν άντεξε ο γάμος των Γκέιτς, τότε ο δικός μας;

Αssociated Press

To ζεύγος Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς σε δρόμο της Ντάκα του Μπαγκλαντές στις 5 Δεκεμβρίου 2005.(AP Photo/Gazi Sarwar, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Απλώς φανταστείτε πόσες ώρες θεραπείας για να σωθεί η σχέση σας μπορείτε να αντέξετε όταν είστε μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του Κόσμου. ’Η την κοινή αίσθηση της αποφασιστικότητας που θα μπορούσατε να σφυρηλατήσετε ενώ μεγαλώνετε τρία παιδιά και διαχειρίζεστε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα $50 δισ. με την σύζυγό σας. Και μετά φανταστείτε ότι όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να μείνετε μαζί.

Ανακοινώνοντας την απόφασή τους για διαζύγιο, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ανέφεραν τη δουλειά που είχαν κάνει στο γάμο τους και μια αμοιβαία αίσθηση υπερηφάνειας για τα παιδιά τους και τη φιλανθρωπία. Ωστόσο, είπαν σε πανομοιότυπες κοινές δηλώσεις που μοιράστηκαν στο Twitter, «δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε μαζί ως ζευγάρι σε αυτήν την επόμενη φάση της ζωής μας».

Ναι, τα χρήματα είναι ένα από τα κύρια πράγματα που τα ζευγάρια αγωνίζονται. Ομως, έχοντας τόσα πολλά από αυτά που μπορείτε να μοιράσετε δισεκατομμύρια, δεν εξαλείφει τις ερωτήσεις που αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι: Θέλουμε ακόμα παρόμοια πράγματα στη ζωή; Μπορούμε ακόμα να δημιουργήσουμε αυτήν τη ζωή μαζί; ’Η θα ήταν καλύτερα αν προχωρήσουμε μόνοι μας;

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι συνηθισμένοι άνθρωποι γοητεύονται όταν οι δισεκατομμυριούχοι χωρίζουν.

«Είναι πραγματικοί άνθρωποι. Δεν είναι πάνω απ’ όλα. Πρέπει ακόμα να ασχοληθούν μεταξύ τους σε ανθρώπινο επίπεδο», λέει ο Κάρλος Λάστρα (Carlos Lastra), συνεργάτης Οικογενειακού Δικαίου στην εταιρεία Maryland Paley Rothman. «Κατά κάποιο τρόπο κατάλαβαν τι λειτούργησε στη σχέση τους τα τελευταία 27 χρόνια. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι θα λειτουργούσε για άλλα 27 χρόνια. Δεν έχει σημασία τι είναι το παρελθόν σας: Πρέπει να καταλάβετε τη δική σας μυστική συνταγή και να συνεχίσετε να εργάζεστε σε αυτή».

Ο Μπιλ και η Μελίντα συναντήθηκαν στη Microsoft το 1987, όταν αυτός ήταν συνιδρυτής της εταιρείας και αυτή μία υπάλληλος που άρπαξε μία θέση δίπλα του σε ένα δείπνο εργασίας. Οταν την ρώτησε για πρώτη φορά, τον απέρριψε, λέγοντας ότι η πρόσκληση για ραντεβού «δεν ήταν αρκετά αυθόρμητη», γράφει η Μελίντα στην αυτοβιογραφία της «The Moment of Lift». Δύο ώρες αργότερα, τηλεφώνησε και τη ρώτησε αν θα τον συναντούσε εκείνο το βράδυ. «Είναι αυτό αρκετά αυθόρμητο για σένα;» τη ρώτησε.

Οταν αρραβωνιάστηκαν και κάποιος ρώτησε τον Μπιλ πώς τον έκανε να αισθάνεται η Μελίντα, απάντησε: «Φανταστικά, με κάνει να αισθάνομαι ότι θέλω να την παντρευτώ».

Οταν ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να χωρίσουν το 2019, η δικηγόρος διαζυγίων Νικόλ Σόδομα (Nicole Sodoma) τόνισε ότι «οι άνθρωποι που παντρευόμαστε δεν είναι οι άνθρωποι που χωρίζουμε, επειδή οι άνθρωποι αλλάζουν».

Για πολλά ζευγάρια, η πανδημία κατέστησε αδύνατο να αγνοήσουν αυτές τις αλλαγές. Η μεγάλη παύση του περασμένου έτους κράτησε τα ζευγάρια στο σπίτι μαζί για περισσότερες ώρες, ακύρωσε τα ταξίδια εργασίας και δημιούργησε νέους ρόλους και απροσδόκητες ρουτίνες, λέει η Σόδομα, αναγκάζοντας τα ζευγάρια που αγνοούσαν προβλήματα στους γάμους τους να τα αντιμετωπίσουν ξαφνικά. Από τον Απρίλιο του 2020 έως τον περασμένο μήνα, η Σόδομα λέει, ότι η δικηγορία της στο Σαρλότ έχει σημειώσει αύξηση 20% στα αιτήματα για συμβουλές.