GR US

Εκπληκτικά τα αποτελέσματα ελέγχων του ιού στα σχολεία της ΝΥ

Αssociated Press

Μαθητές από την Ορθόδοξη Εβραϊκή γειτονιά του Μπρούκλιν έτοιμοι να επιβιβαστούν στα σχολικά λεωφορεία. (AP Photo/John Minchillo)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥ»). Για μήνες, καθώς η Νέα Υόρκη αγωνίστηκε να ξεκινήσει μαθήματα σε τάξεις με μερική παρακολούθηση, μεγάλωσε ο φόβος ότι τα 1.800 δημόσια σχολεία της θα γίνονταν φορείς λοίμωξης από κορωνοϊό, ένα αρχιπέλαγος σε όλη την πόλη των υπερ-διασκορπισμένων σχολικών περιοχών.

Ωστόσο, σχεδόν τρεις εβδομάδες μέσα στο σχολικό έτος, τα δεδομένα από την πρώτη προσπάθεια της πόλης για στοχευμένους ελέγχους έδειξαν το αντίθετο: έναν εκπληκτικά μικρό αριθμό θετικών διαγνώσεων.

Από τα 16.348 μέλη του προσωπικού και τους μαθητές που ελέγχθηκαν τυχαία από το σχολικό σύστημα την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος δοκιμών, η πόλη έλαβε πίσω αποτελέσματα για 16.298. Υπήρχαν μόνο 28 θετικά: 20 μέλη του προσωπικού και οκτώ μαθητές.

Και όταν αξιωματούχοι έβαλαν κινητές μονάδες ελέγχων σε σχολεία κοντά σε γειτονιές του Μπρούκλιν και του Κουίνς που είχαν νέα κρούσματα, εμφανίστηκαν μόνο τέσσερις θετικές περιπτώσεις - από περισσότερες από 3.300 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει φόβους για ένα δεύτερο κύμα του ιού που προκαλείται από τοπικές αυξήσεις κρουσμάτων στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς και που απαιτούν νέες ρυθμίσεις περιορισμού που περιλαμβάνουν το κλείσιμο περισσότερων από 120 δημόσιων σχολείων ως προφύλαξη, παρ’ όλο που λίγοι άνθρωποι σε αυτά είναι θετικοί.

Αλλά προς το παρόν, τουλάχιστον, το εκτεταμένο σύστημα δημόσιων σχολείων, το μεγαλύτερο στο Εθνος, είναι ένα απροσδόκητο φωτεινό σημείο καθώς η πόλη προσπαθεί να ανακάμψει από μια πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους και εξασθένισε σοβαρά την Οικονομία της.

Εάν οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν να επιστρέφουν στην τάξη και οι γονείς έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά, αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάκαμψη της Νέας Υόρκης που έχει σταματήσει.

Η απουσία πρόωρων ξεσπασμάτων του ιού, αν συνεχιστεί, υποδηλώνει ότι οι προσπάθειες της πόλης για τους 1,1 εκατομμύρια μαθητές της στα δημόσια σχολεία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως επιδραστικό μοντέλο για σχολικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Τον Σεπτέμβριο, η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη μεγάλη αστική περιοχή που άνοιξε ξανά τα σχολεία για μάθηση με προσωπική παρουσία.

Περίπου οι μισοί μαθητές της πόλης έχουν επιλέξει υβριδική μάθηση, όπου βρίσκονται μερικές φορές στο κτίριο, αλλά όχι άλλες. Η προσέγγιση επέτρεψε στην πόλη να διατηρήσει τα μεγέθη τάξεων μικρά και να δημιουργήσει περισσότερο χώρο μεταξύ θρανίων.

Εκτοτε, μεγάλες σχολικές περιοχές σε όλη τη Φλόριδα έχουν ανοίξει και για προσωπική μάθηση. Ορισμένες πλουσιότερες περιοχές στα προάστια της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν να κάνουν αυτό το βήμα, ανησυχώντας ότι ήταν πολύ επικίνδυνο και από πρακτικής άποψης προκλητικό. Η επιτυχία της πόλης μέχρι στιγμής θα μπορούσε να ασκήσει πολύ περισσότερη πίεση σε άλλες περιοχές που έχουν επιλέξει εκπαίδευση εξ αποστάσεως οδηγίες για να αρχίσουν να εξετάζουν σχέδια για την επιστροφή των παιδιών τους.

«Αυτά τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά», δήλωσε η Πάουλα Γουάιτ (Paula White), εκτελεστική διευθύντρια του Educators for Excellence, μιας ομάδας εκπαιδευτικών. «Ενισχύει αυτό που έχουμε ακούσει για τα σχολεία που δεν είναι σούπερ μεταδότες».