GR US

Τα γραφεία ανοίγουν με ασφάλεια, αλλά πολλοί διστάζουν να μπουν στα ΜΜΜ

Αssociated Press

Φωτ. αρχείου: Επιβάτες στις κυλιόμενες σκάλες του σχεδόν άδειου μετρό στη Νέα Υόρκη. (AP Photo/Seth Wenig, File)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («WSJ»). Οι εταιρείες προσπαθούν να κανονίσουν την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία των μεγάλων πόλεων, αλλά ένας παράγοντας παραμένει πέρα από τον έλεγχό τους: τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πολλοί εργαζόμενοι δηλώνουν απρόθυμοι να επιβιβαστούν σε μετρό, τρένα και λεωφορεία στα κέντρα της πόλης, ιδιαίτερα όταν θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με ανθρώπους χωρίς μάσκα ή χωρίς εμβόλιο. Αρκετά στελέχη λένε ότι οι υπάλληλοί τους αναφέρουν τους φόβους τους για Covid-19 που σχετίζονται με τις μετακινήσεις τους ως βασικό λόγο που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι.

Μέσα στα γραφεία, τα πρωτόκολλα ασφαλείας περιλαμβάνουν γραφεία και μάσκες σε μεγάλη απόσταση που φοριούνται σε κοινόχρηστους χώρους. Η εντολή του Λευκού Οίκου για τους περισσότερους εργοδότες να επιβάλλουν εμβόλια Covid-19 ή εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ μεταξύ εργαζομένων έχει ως στόχο να καταστήσει τον εμβολιασμό πρότυπο για τις περισσότερες ΗΠΑ. Ωστόσο, παρά τα μέτρα που ισχύουν στη δουλειά, η προοπτική μακροχρόνιων διαδρομών σε πολυσύχναστα μετρό, βαγόνια τρένων και λεωφορεία εξακολουθεί να αποδεικνύεται ακόμη μεγάλο βάρος για ορισμένους ανθρώπους, λένε πολλοί εργαζόμενοι και στελέχη.

Όταν η Τάσα Τζάκσον (Tasha Jackson), αναλύτρια δεδομένων στο Σικάγο, αρχίσει να επιστρέφει στο γραφείο της τον Οκτώβριο, δεν θα παίρνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως συνήθιζε πριν από την πανδημία. Αντ’ αυτού, είπε ότι σκοπεύει να οδηγεί στη δουλειά της, παρόλο που θα κοστίζει έως και 40 δολάρια την ημέρα για να σταθμεύει, έναντι 28 δολαρίων εβδομαδιαίου εισιτηρίου και θα χρειαστεί διπλάσιο χρόνο για να φτάσει λόγω κίνησης. «Φοβάμαι να μπω στο τρένο», είπε η κ. Τζάκσον, 43 ετών, η οποία είναι πλήρως εμβολιασμένη. «Θυμάμαι ότι μπήκα στο τρένο και, κατά κανόνα, ήταν πήχτρα μερικές φορές. Και δεν θέλω να είμαι πια κοντά στους ανθρώπους αν δεν χρειάζεται».

Πολλοί διευθυντές και υπάλληλοι όπως η κ. Τζάκσον ήλπιζαν ότι οι άνθρωποι θα αισθάνονταν άνετα να παίρνουν τη δημόσια συγκοινωνία καθώς κυκλοφόρησαν τα εμβόλια, αλλά η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα της Covid-19 έχει διαταράξει αυτά τα σχέδια σε πολλές πόλεις.

Η επιβίβαση στα λεωφορεία του Σαν Φρανσίσκο, τα σιδηροδρομικά και τα ιστορικά τελεφερίκ αυξήθηκε όλο το καλοκαίρι, αλλά παραμένει λιγότερη από το μισό από αυτό που ήταν πριν από την πανδημία, και οι επιβάτες σιδηροδρομικών μετακινήσεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου είναι λιγότεροι από το 25% όσων ήταν πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τους οργανισμούς μεταφορών της περιοχής.

Σύμφωνα με την Metropolitan Transport Authority της Νέας Υόρκης, η επιβίβαση του μετρό της Νέας Υόρκης αυξήθηκε στα τέλη Ιουνίου και άρχισε να μειώνεται τον Αύγουστο. Έχει αρχίσει να ανεβαίνει ξανά τον Σεπτέμβριο, αλλά εξακολουθεί να είναι περίπου το μισό από αυτό που ήταν πριν από την πανδημία.

Σε έρευνα του Ιουλίου σε 1.200 εργαζόμενους Αμερικανούς ενήλικες που χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς πριν από την εποχή του Covid-19, το 36% δήλωσε ότι θα εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τη δημόσια συγκοινωνία στην καθημερινότητά του περισσότερο από την προσωπική οδήγηση, σύμφωνα με το «TransLoc», έναν πάροχο τεχνολογίας μεταφορών. Αυτό είναι κάτω από το 46% των ανθρώπων που δήλωσαν στην ίδια δημοσκόπηση ότι η δημόσια συγκοινωνία ήταν το κύριο μέσο μετακίνησής τους πριν από την πανδημία.

Η έρευνα του Ιουλίου έδειξε επίσης ότι το ποσοστό των ατόμων που δήλωσαν ότι θα οδηγούσαν μόνοι τους ή θα επέβαιναν σε ιδιωτικό αυτοκίνητο αυξήθηκε στο 25%, σε σύγκριση με το 17% που δήλωσε ότι θα το έκανε πριν από την πανδημία. Εξάλλου, το κατέβασμα των κορυφαίων τεσσάρων εφαρμογών στάθμευσης αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 45% από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με την «App Annie», πάροχο δεδομένων και αναλύσεων κινητής τηλεφωνίας.