GR US

Νέες λεπτομέρειες από καταγγελία εναντίον του Κουόμο

Αssociated Press

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο μιλά στους δημοσιογράφους στο γραφείο του την Πέμπτη 18 Μαρτίου. (AP Photo/Seth Wenig, Pool)

ΟΛΜΠΑΝΙ. Λεπτομέρειες σχετικά με τα περιστατικά τα οποία περιλαμβάνονται στην επίσημη καταγγελία της για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo), έδωσε μια διοικητική υπάλληλος της Πολιτείας Νέας Υόρκης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «The Times Union of Albany».

Η γυναίκα αυτή, η οποία ευθύς εξ αρχής έχει μιλήσει με δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, είναι εκείνη που είχε μιλήσει για ανάρμοστο άγγιγμα σε ευαίσθητα σημεία του σώματός της από τον κυβερνήτη, αναφερόμενη πιο αναλυτικά σε αυτά που είχε εξ αρχής υποστηρίξει.

Ειδικότερα, ανέφερε πως την επίμαχη αυτή ημέρα, ο κυβερνήτης έκλεισε την πόρτα του γραφείου και άρχισε τις σεξουαλικά φορτισμένες χειρονομίες, χωρίς τη συναίνεσή της, φέρνοντάς την σε προφανή αμηχανία.

«Με τράβηξε κοντά του και το μόνο που θυμάμαι είναι να βλέπω το χέρι του, το μεγάλο χέρι του», εξιστόρησε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι μετά ο Κουόμο «άγγιξε το στήθος της πάνω από το σουτιέν, αφήνοντάς την μπερδεμένη και εμβρόντητη».

Όπως υποστήριξε, εκείνη την στιγμή είπε στον Κουόμο ότι «θα μας δημιουργήσεις προβλήματα», αλλά διευκρίνισε ότι δεν βρήκε άλλα λόγια να πει και, κατά βάση, το ύφος ήταν «τι είναι αυτό που έκανες». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η απάντηση του Κυβερνήτη ήταν μάλλον αδιάφορη, καθώς είπε απλά ότι «δεν τον ενδιαφέρει».

Οι περισσότερες από τις καταγγελίες που διερευνώνται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που όρισε η Γενική Εισαγγελέας Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς (Laetitia James), κάνουν λόγο κυρίως για απρεπείς και αδιάκριτες λεκτικές ενέργειες, με ερωτικά υπονοούμενα, από τον Κυβερνήτη προς τα θύματα. Αντίθετα, η προαναφερθείσα πάει ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς παρουσιάζει τον Κουόμο να προχωρά σε χειρονομίες, καθιστώντας το περιεχόμενό της ακόμη πιο σοβαρό.

Ηδη ο Άντριου Κουόμο έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι «δεν άπλωσε χέρι σε καμία γυναίκα», ενώ για τις καταγγελλόμενες απρέπειες σε λεκτικό επίπεδο απολογήθηκε, επαναλαμβάνοντας όμως πως είχαν τον χαρακτήρα του αστεϊσμού ή του αυθορμητισμού και σε καμία περίπτωση κάποια σεξουαλική υπόνοια προς τις γυναίκες αυτές.

Οι «New York Times» είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία της ανώνυμης καταγγέλλουσας και επικοινώνησαν μαζί της, με την ίδια να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στην τοπική εφημερίδα του Ολμπανι, ενώ ανέφερε πως έχει ήδη καταθέσει και στους αρμόδιους εισαγγελείς, στην έρευνα που επιβλέπει η Λετίσια Τζέιμς.

Από την πλευρά του, ο Αντριου Κουόμο εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, συνιστώντας στο κοινό να περιμένει το πόρισμα των ερευνών, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς που ζητάνε την επιτακτική αποχώρησή του, εντός κι εκτός Δημοκρατικού Κόμματος, ως «πρόσωπα που λειτουργούν με πολιτικά κίνητρα».