x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αναδείχθηκε η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2024»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νεαρή ομογενής Κατερίνα Καρανδρίκα ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», ο οποίος πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Αστόρια (Θέατρο «Θέσπις»).

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, ο οποίος αποτελεί παράλληλη εκδήλωση της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, ο οποίος δεν έχει, επί της ουσίας, τον χαρακτήρα ενός διαγωνισμού ομορφιάς, αλλά συνδέεται περισσότερο με τις γνώσεις και την οπτική της εκάστοτε υποψήφιας απέναντι στην ελληνική κληρονομιά και την σχέση της με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Φέτος, οι διοργανωτές αποφάσισαν να διαφοροποιήσουν το ύφος της εκδήλωσης, επιλέγοντας έναν διαφορετικό χώρο από το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, αναθέτοντας, μεταξύ άλλων, στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου «Θέσπις», Αλέξανδρο Αμμοχωστιανό, την οργάνωση παραγωγής, με στόχο να δώσει μια εναλλακτική νότα όσον αφορά στην ροή αλλά και την εν γένει ψυχαγωγία του κοινού.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στη συμμετοχή, καθότι στον διαγωνισμό πήραν μέρος συνολικά 12 Ελληνοαμερικανίδες, οι οποίες απέσπασαν θετικά σχόλια για την παρουσία και τις απαντήσεις τους, οι οποίες δόθηκαν στην αγγλική γλώσσα.

Οι δώδεκα υποψήφιες του διαγωνισμού Μις Ελληνική Ανεξαρτησία, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων, με πρώτη νικήτρια την Κατερίνα Καρανδρίκα, δεύτερη την Ελένη Τσιούρη και τρίτη την Ελαϊνα Παύλου. Φωτογραφίες «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν οι: Δημήτρης Φίλιος, Ιουλία Κοκκώση, Γιάννης Στρουμπάκης, Ελένη Ψαρά και Αθανασία Φίλιου, είχε δυσκολίες ως προς την τελική ανάδειξη της νικήτριας, με αποτέλεσμα η Κατερίνα Καρανδρίκα και η Ελένη Τσιούρη, η οποία τελικά αναδείχθηκε α’ αναπληρωματική, να ισοψηφίσουν και να χρειαστεί μια επιπλέον ερώτηση για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τις τελικές ανακοινώσεις, η Κατερίνα Καρανδρίκα αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», η Ελένη Τσιούρη α’ αναπληρωματική, η Ελαϊνα Πούλου β’ αναπληρωματική και ακολούθησαν με σειρά ανακοίνωσης: Τζένη Ντάσκα («Μις Αθήνα»), Αριάνα Σιωτοπούλου («Μις Μακεδονία»), Νικολέττα Αρλότα («Μις Ολυμπία»), Μαρία Θεοδωρέλλου («Μις Πελοπόννησος»), Μαρία Ποταμούση («Μις Αίγιο»), Ουρανία Μπόζου («Μις Πιερία»), Αλεξάνδρα Γκελ («Μις Αρκαδία») και Σταματούλα Φιτζέραλντ («Μις Δωδεκάνησα»).

Δημήτρης Φίλιος, Ιουλία Κοκκώση, Γιάννης Στρουμπάκης, Ελένη Ψαρά και Αθανασία Φίλιου ήταν τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Φωτογραφίες «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Από την πλευρά της, η Νομική Καστανά ευχαρίστησε επίσης για την συνεισφορά τους τα μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής Σοφία Στρουμπάκη και Σπυριδούλα Τσουκαλά, όπως επίσης και τους καλλιτέχνες που ψυχαγώγησαν το κοινό στο μεσοδιάστημα της αναμονής για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πλέον, η Επιτροπή Παρέλασης στρέφει το βλέμμα στις επόμενες εκδηλώσεις αλλά, κυρίως στην επίσπευση της συγκέντρωσης των χρηματοδοτικών εισφορών, με τον χρόνο να πιέζει ακόμη περισσότερο, πλησιάζοντας στην τελική ευθεία.

Μάλιστα, την προσεχή Πέμπτη 5 Απριλίου θα διεξαχθεί, στην ουσία, η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση εργασίας, με δεδομένο ότι η επόμενη, στις 12 Απριλίου, έχει κυρίως πανηγυρικό και εορταστικό χαρακτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας η μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ