x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναγέννηση Καρδίτσας – Βαξεβάνης 1-0

Τριάντα χιλιάδες έλεγαν οι σύντροφοι ότι θα μαζευτούν σήμερα έξω από τον Αρειο Πάγο προς υποστήριξη του Κώστα του Βαξεβάνη, ο οποίος διώκεται από το «καθεστώς Μητσοτάκη». Εγώ πάντως, ούτε τριάντα νοματαίους δεν είδα όταν περνούσα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να έρθω στο γραφείο. Για να μην πω ότι απέναντι στο γήπεδο του Παναθηναϊκού που ετοιμαζόταν να παίξει με την ιστορική Αναγέννηση Καρδίτσας οι Καρδιτσιώτες φίλαθλοι ήταν πολλοί περισσότεροι.

Στεναχώρια

Στεναχώρια διέκρινα σήμερα στις τάξεις των συντρόφων ένεκα της ελεύσεως των γαλλικών Ραφάλ. Δεν μπορούσαν βέβαια να την εκδηλώσουν ευθέως και τους έβγαινε γενικά ως γκρίνια, είτε για τα σχετικά σποτ που έκανε η Νέα Δημοκρατία, είτε για οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, έως ένα βαθμό, η στενοχώρια τους είναι λογική. Δεν ψήφισαν καμιά αμυντική συμφωνία, ούτε με Γαλλία, ούτε με ΗΠΑ (γεγονός ανήκουστο για αξιωματική αντιπολίτευση). Ηταν δυνατόν να μην στενοχωρηθούν με την έλευση των Ραφάλ; Kρίμα πάντως.

Θυμήθηκε τις δημοκρατικές διαδικασίες

Εν τω μεταξύ, έκανε πρόταση, λέει, σήμερα ο Αλέξης ο Τσίπρας να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη βάση και όχι από το συνέδριο. Αν κατάλαβα καλά, κάτι μου λέει ότι οι σύντροφοι στο κόμμα ετοιμάζονται να τον εκπαραθυρώσουν (βάλτωσαν τόσα χρόνια τώρα κοντά στο 20%, με την τάση να είναι φθίνουσα) και σκέφτηκε να ρίξει –ως τελευταίο χαρτί – την εκλογή από το συνέδριο, κάτι δηλαδή που τα υπόλοιπα, τα κανονικά κόμματα, εφαρμόζουν εδώ και χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, περίπου το 25%, αλλά επιλέγουν να το αφήσουν απ' έξω, να το περιφρονήσουν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας