x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανάγκη φοιτητών

Η 80ή τελετή απονομής των πτυχίων της Θεολογικής Σχολής πέρασε ήδη στην ιστορία από το Σάββατο 20 Μαΐου. Αυτό το οποίο επισημάνθηκε από πολλούς κληρικούς και λαϊκούς ήταν ο χαμηλός αριθμός των αποφοιτησάντων από αμφότερα τα Σχολεία, Ελληνικό Κολέγιο και Θεολογική Σχολή. Συγκεκριμένα, δώδεκα από το Κολέγιο και επίσης δώδεκα από τη Σχολή με το δίπλωμα Master of Divinity το οποίο λαμβάνουν εκείνοι οι οποίοι προορίζονται για ιερείς.

Δεν υποβαθμίζω διόλου τα άλλα πτυχία όπως Μάστερ Θεολογικών Σπουδών, Μάστερ Θεολογίας και τα Πιστοποιητικά για Νεολαία και ηγεσίας διακονίας, αλλά ο κατ’ εξοχήν σκοπός ύπαρξης της Σχολής είναι η μόρφωση και μορφοποίηση νέων ανθρώπων για την ιεροσύνη που θα υπηρετήσουν τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής.

Αλλωστε γι’ αυτόν τον σκοπό ιδρύθηκε εξ’ αρχής η Σχολή. Βέβαια θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος πως οι χαμηλοί αριθμοί οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού ο οποίος έκανε παντού ανατροπές. Ομως και προ αυτού οι αριθμοί δεν ήταν στα ύψη, έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Νομίζω πως πρέπει να γίνει σοβαρή και συστηματική προσπάθεια από τους ιεράρχες και ιερείς να βρεθούν από τη δική μας την ομογενειακή κοινότητα τριακόσιοι τουλάχιστον φοιτητές για τη Σχολή που να προορίζονται για ιερείς και πεντακόσιοι φοιτητές και φοιτήτριες για να μπορούμε με κάποια σοβαρότητα να λέμε ότι έχουμε Ανώτερα Σχολεία. Αλλιώς…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόοδος της κοινωνίας στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα προσμετράται με την ανάπτυξη, τον δείκτη ΑΕΠ, και βεβαίως ανάλογα τις πολιτείες για τις ΗΠΑ και επαρχίες για τα ευρωπαϊκά κράτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας