x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναγνώριση και εκτίμηση

Κύριε Διευθυντά,

Μέσα από την εφημερίδα «Ε.Κ.» Σαββατοκύριακου 11-12 Φεβρουαρίου, διάβασα το τρίτο μέρος της έρευνας για τη γνώμη σπουδαίων ομογενών στο θέμα ψήφου Εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.

Θα συμφωνήσω σε πολλά. Ναι, έχουμε πράγματι αγάπη και αισθήματα για την Ελλάδα αλλά δεν μπορούμε εμείς που μένουμε εδώ για σαράντα και άνω χρόνια να αποφασίζουμε για την καθημερινή ζωή γι’ αυτούς που μένουν μόνιμα εκεί. Οπως δεν μπορούν κι αυτοί να ψηφίζουν για τη δική μας εδώ.

Η δική μου ιδέα και το έχω αναφέρει πολλές φορές και στον «Ε.Κ.» και όπου βρεθώ με Ελληνες, είναι ότι πρέπει να ψηφίζουμε για την Ελλάδα, αλλά να βγάζουμε ένα βουλευτή ή υπουργό μέσα από την Ομογένεια που θα ξέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα.

Προσωπική μου εμπειρία είναι ότι χρειάστηκαν τρία και μισό χρόνια για να πάρω την οικογενειακή μου μερίδα στην Ελλάδα ενώ είχα όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία. Δύο χρόνια παλεύω με το κτηματολόγιο για μία μικρή περιουσία στο νησί μου που δεν αξίζει ούτε το εισιτήριο που πηγαίνω. Μόνο για συναισθηματικούς λόγους το κάνω. Γι’ αυτό λένε φταίει η γραφειοκρατία και ποιος θα τα γράψει, ο πρωθυπουργός; (Απίστευτη ταλαιπωρία). Γι’ αυτό θέλουμε έναν δικό μας Υπουργό να λέμε τα προβλήματα και παράπονά μας, και εκείνος να τα μεταφέρει εκεί. Και όχι να τα λέει ο ένας μας στον άλλο σαν κουτσομπολιό.

Πρέπει να καταλάβουν τέλος πάντων ότι θέλουμε καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση. Πηγαίνω κάθε χρόνο στην Ελλάδα όπως και χιλιάδες ομογενείς και την τσέπη μου την αδειάζω, σημαντικά κάθε φορά.

Δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ έξω από την Ελλάδα. Αυτό που παίρνω μαζί μου όταν γυρίζω είναι μόνο αναμνήσεις και αναμνηστικά αντικείμενα που και αυτά τα πληρώνω. Και θα πρέπει να υπάρχει και αναγνώριση και εκτίμηση απ’ τους εκεί προς εμάς για όλα αυτά.

Οσο για το σύστημα εκεί, δεν νομίζω ότι οι ίδιοι οι πολίτες θέλουν να αλλάξουν. Οπότε να αποφασίζουν μόνοι τους γι’ αυτό. Η επιτυχία σε κάθε επιχείρηση για μένα δεν είναι μόνο το αφεντικό, περισσότερο από το ήμισυ ανήκει στο προσωπικό, και το προσωπικό του κάθε κράτους είναι οι πολίτες. Οσο για την ακεραιότητα της Ελλάδος όταν μας χρειαστούν θα μας φωνάξουν. Να είσαστε σίγουροι.

Λευτέρης Τσάφος

(Ο Ναξιώτης)

Long Island, NY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρακολουθώ άφωνος, όπως πιστεύω και εσείς, την νέα καταστροφή που συντελείται στον τραπεζικό τομέα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελβετία - αν μπορείτε να το φανταστείτε, στην Ελβετία!!!Το ίδιο βιολί κάθε λίγες δεκαετίες.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ