x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανακοίνωση – κόλαφος και Γενική Συνέλευση από το Δ.Σ. Γεωργόπουλου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες κάνουν λόγο ακόμη και για απειλές μη συμμετοχής στην παρέλαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της πλευράς Γεωργόπουλου εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση, προαναγγέλλοντας τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την Τρίτη 16 Απριλίου, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο συνέκλιναν στη στάση πως οι σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας «θα πρέπει πλέον να πάρουν θέση» και πως η αντιπαράθεση δεν αφορά «δυο πλευρές που τσακώνονται μεταξύ τους» αλλά ένα μείζον ζήτημα της Ομοσπονδίας στο οποίο θα πρέπει να δοθεί λύση.

«Δεν υπάρχει ουδετερότητα. Ο κάθε Σύλλογος πρέπει να διαλέξει ποιους υποστηρίζει. Το εκλεγμένο και πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο ή τους 3-4 καταληψίες με τα μαγικά κουτιά με ψήφους», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, η οποία αμφισβητεί την καταστατικότητα και εγκυρότητα της Γενικής Συνέλευσης του περασμένου Δεκεμβρίου, κατά την οποία πέρασαν, με επιστολικές ψήφους, κομβικές αλλαγές στο καταστατικό.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας έντονο λόγο, το εξόριστο Διοικητικό Συμβούλιο, αποκαλεί, για μια ακόμη φορά τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, με συντονιστές τους Δημήτριο Καλαμαρά και Νίκο Διαμαντίδη, όπως και τον απερχόμενο πρόεδρο, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, «καταληψίες» του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ τους κατηγορεί πως επιχειρούν με απειλές να αποσπάσουν οι ίδιοι τις συνδρομές και τα επικαιροποιημένα στοιχεία εγγραφής στα μητρώα της Ομοσπονδίας.

Από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, κατά την οποία αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στις 16 Απριλίου, μετά την παρέλαση. Φωτογραφίες: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί ξανά τους ‘καταληψίες’ να εκκενώσουν, το συντομότερο δυνατόν, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, ώστε να μπορέσουμε τα σώσουμε ότι έχει απομείνει από την αξιοπρέπεια της Ομοσπονδίας. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει λάβει πολλά παράπονα από αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν δεχθεί απειλές από τους ‘καταληψίες’, ότι δεν θα επιτρέψουν τη συμμετοχή των Συλλόγων στην Εθνική μας Παρέλαση, εάν δεν φέρουν τη συνδρομή στους ίδιους.  Ενημερώνουμε τα μέλη ότι οι καταληψίες δεν έχει καμία ανάμειξη στην προετοιμασία της Παρέλασης και βεβαίως δεν μπορούν να αποτρέψουν τη συμμετοχή κανενός Συλλόγου. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τα μέλη του ότι οι ετήσιες συνδρομές των Συλλόγων πρέπει να δίνονται μόνο στη διορισμένη Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών, η οποία είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τον έλεγχο των μελών», αναφέρει το σχετικό σημείο της ανακοίνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία καταγγέλλει πως δέχτηκε «παρεμβολές» από τον Δημήτριο Καλαμαρά, ενώ καλεί επίσης τους αντιπροσώπους των Συλλόγων να παραδώσουν τις συνδρομές και τα επικαιροποιημένα στοιχεία στα δικά της μέλη.

«Λόγω της παρελάσεως, πάρα πολλά σωματεία δέχονται πιέσεις να παραδώσουν τη συνδρομή για την Ομοσπονδία και το μητρώο των συλλόγων στους καταληψίες, που δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο στην Ομοσπονδία. Επίσης, έχει συγκροτηθεί μια παράνομη Επιτροπή Ελέγχου Μελών που προεδρεύει ο Χρήστος Βουρνάς, χωρίς να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια για να καταπατήσει την νόμιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», τονίζεται στην ανακοίνωση, που υπογράφουν οι Γιώργος Κίτσιος, Αναστάσιος Καραγκούνης και Γιώργος Μεϊντάσσης, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τον κ. Καραγκούνη στο τηλέφωνο (646) 372-8877.

Πάντως, διεργασίες αμέσως μετά την παρέλαση προγραμματίζει και η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, με τους συντονιστές Δημήτριο Καλαμαρά, Νίκο Διαμαντίδη και τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου να καλούν σε διήμερο συνέδριο στις 17 και 18 Απριλίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αδήριτη ανάγκη της στενότερης διασύνδεσης με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών και ερευνητικών συνεργασιών ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ