x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία Θεολογικής Σχολής

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στις 4 Νοεμβρίου 2023, στο δημοσίευμα με τίτλο: «Ξανά στο προσκήνιο το θέμα του Καταστατικού», ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε αποκαλύψει τα ονόματα των τριών τελικών υποψηφίων για την προεδρία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Είχε επίσης δημοσιεύσει και φωτογραφίες του Δημήτρη Λογοθέτη και του π. Δημητρίου Κατίνα. Κι ακόμα, έπειτα από την ομολογία – επιβεβαίωση του απερχόμενου προέδρου της Σχολής, Γεωργίου Καντώνη, στη συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών τελικών υποψηφίων.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στις 4 Νοεμβρίου ο «Ε.Κ.» έγραψε τα εξής: «Εγινε αναφορά στη διαδικασία εξεύρεσης νέου προέδρου για το Ελληνικό Κολέγιο και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, πλην όμως ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες και να αναφερθεί στους υποψηφίους που έχει καταλήξει η Επιτροπή Εξεύρεσης υπό την προεδρία του ιερέα Μάρκου Λεοντή από τη Φλόριδα, φοβούμενος μην τυχόν και διαρρεύσουν στον ‘Εθνικό Κήρυκα’». Ωστόσο, ο «Ε.Κ.» ανακαλύπτει ότι η Επιτροπή έχει καταλήξει στους εξής τρεις επικρατέστερους υποψηφίους: τον Δημήτριο Λογοθέτη, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι πρόεδρος του Οργανισμού της Ηγεσίας των 100 και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.» επιθυμεί να παραμείνει ταυτόχρονα και στην προεδρία της Ηγεσίας των 100, παράλληλα με την προεδρία της Θεολογικής Σχολής, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις ανάμεσα σε αξιωματούχους και κορυφαία στελέχη της Ηγεσίας των 100. Υπενθυμίζεται πως ο «Ε.Κ.» είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Μάιο ότι η προτίμηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στρεφόταν προς τον κ. Λογοθέτη. Στις 30 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Εφορεία της Θεολογικής Σχολής όπου και θα συζητηθεί και το θέμα της επιλογής του νέου προέδρου. Πρόεδρος της Εφορείας είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και αντιπρόεδρος ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μαγουλιάς από την Καλιφόρνια. Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Κατός, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίου, πλην όμως παραιτήθηκε και πήγε να εργασθεί σε Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Ο τρίτος υποψήφιος είναι ο ιερέας Δημήτριος Κατίνας, υπεύθυνος του τμήματος οικονομικής αναπτύξεως της Σχολής. Ο π. Κατίνας ήταν και στο παρελθόν στη Σχολή, έφυγε και πήγε σε κοινότητα και πριν λίγο καιρό επέστρεψε ξανά.

Ο π. Δημήτριος Κατίνας, διευθυντής αναπτύξεως του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC

Ακόμα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος Γεώργιος Καντώνης, υπήρξε η ακόλουθη στιχομυθία:

«Ε.Κ.»: Ποιος θα σας αντικαταστήσει;

Γ. Καντώνης: Δεν έχω ιδέα. Δεν συμμετέχω στη διαδικασία εξεύρεσης. Δεν γνώριζα ποιοι ήταν οι τελικοί υποψήφιοι έως ότου διάβασα το άρθρο σας. Για να μαθαίνω τι συμβαίνει διαβάζω τα άρθρα σας τακτικά.

Σήμερα ο «Ε.Κ.» αποκαλύπτει ότι ο επόμενος πρόεδρος της Σχολής αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Λογοθέτης, πρόεδρος της Ηγεσίας των 100.

Το ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή Εξεύρεσης Προέδρου για το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, με ευχαρίστηση ανακοινώνει τους υποψηφίους για την Προεδρία. Οι τρεις τελικοί υποψήφιοι (κατ’ αλφαβητική σειρά) είναι ο π. Δημήτριος Κατίνας, ο Δρ Δημήτριος Κατός και ο Δημήτριος Λογοθέτης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διήρκεσε δώδεκα εβδομάδες, η Επιτροπή Εξεύρεσης επεδίωξε να προσελκύσει τους πλέον προσοντούχους υποψηφίους. Προς τούτο επικοινώνησε προσωπικώς με τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, με ιεράρχες, με τον Σύλλογο των καθηγητών και με ηγέτες των διαφόρων Αρχιεπισκοπικών Διακονιών και οργανισμών.

Επίσης, ζήτησε από τα μέλη της Εφορείας της Σχολής και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να ενθαρρύνουν άτομα με μεγάλης εμβέλειας προσόντα να υποβάλουν αίτηση για τη θέση.

Αρχείου. Αεροφωτογραφία του συγκροτήματος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC

Στο τέλος της περιόδου των δώδεκα εβδομάδων, όλες οι αιτήσεις που ελήφθησαν, εξετάστηκαν μέσω μιας εκτενούς διαδικασίας και η Επιτροπή μείωσε τον αριθμό των υποψηφίων σε έξι.

Μετά τις συνεντεύξεις και τους ελέγχους των ιστορικών τους, η Επιτροπή συζήτησε και εξέτασε τις απαντήσεις, τις αιτήσεις και τα βιογραφικά κάθε υποψηφίου. Μετά από προσεκτική εξέταση κάθε υποψηφίου, προέκυψαν τρεις υποψήφιοι για την τελική διαδικασία επιλογής. Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι οι τρεις τελικοί υποψήφιοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να ηγηθούν της Θεολογικής Σχολής ως αποτελεσματικοί πρόεδροι.

Από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, οι υποψήφιοι θα επισκεφθούν την πανεπιστημιούπολη της Θεολογικής Σχολής για συνεντεύξεις, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν επίσης με την Εφορεία, το διδακτικό προσωπικό και φοιτητές. Μέλη της Επιτροπής Ερευνας θα συντονίζουν τις συναντήσεις.

Μετά τις επισκέψεις, η Επιτροπή Ερευνας θα συντάξει έκθεση για κάθε μία από τις συναντήσεις με τους τρεις τελικούς υποψηφίους, μαζί με τις συστάσεις τους, και θα τις παρουσιάσει στην Εφορεία της Σχολής την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ζεϊμπέκικο, «Ζορμπά», νησιώτικα αλλά, πρωτίστως, με λόγια και πράξεις αναγνώρισης της μακροχρόνιας θητείας και προσφοράς του, το NYPD αποχαιρέτισε τον Διοικητή Κ-9 του Τμήματος Συγκοινωνιών, Ιωάννη Πάππα (John Pappas), ο οποίος αφυπηρέτησε μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ