x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανάρρωσαν οι ιεράρχες και οι ιερείς που νόσησαν από κορωνοϊό

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ανάρρωσαν οι ιεράρχες και οι ιερείς οι οποίοι είχαν νοσήσει από κορωνοϊό, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, και αναλαμβάνουν ήδη τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα. Συγκεκριμένα, είχαν νοσήσει ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος, οι Μητροπολίτες Βοστώνης Μεθόδιος και Ντένβερ Ησαϊας, ο πρωτοσυγκελεύων της Αρχιεπισκοπής πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ανδρέας Βυθούλκας και άλλοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Επίσης, νόσησε και ο πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Παπαδόπουλος ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αναστάσεως του Χριστού στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ Νέας Υόρκης. Ο π. Παντελεήμων ο οποίος διετέλεσε επί μακρά σειρά ετών Αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημητρίου, έχει διατηρήσει τη συνάφειά του με τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος πολλές φορές εκκλησιάζεται ή και ιεροπράττει στην κοινότητά του στο Λονγκ Αϊλαντ.

Από όσο πληροφορήθηκε ο «Ε.Κ.» όλοι τους είχαν ήπια συμπτώματα και ήδη έχουν αναρρώσει πλήρως. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος είπε στον «Ε.Κ.» πως «δόξα τω Θεώ μέρα με την μέρα αισθάνομαι όλο και καλύτερα», ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο πρωτοσυγκελεύων της Αρχιεπισκοπής πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βυθούλκας, ο οποίος είπε «δόξα τω Θεώ αισθάνομαι καλά, το ξεπέρασα».

Επισημαίνεται ότι άπαντες οι νοσήσαντες πλην του Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα αμφότεροι οι ιεράρχες ήταν παρόντες στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 30-31 Οκτωβρίου τόσο στο δείπνο των Αρχόντων το Σάββατο το βράδυ, όσο και την επόμενη ημέρα, Κυριακή 31, στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης. Εικάζεται ότι μάλλον σ’ αυτές τις εκδηλώσεις κόλλησαν οι ανωτέρω.

Όπως ήδη έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 5 Νοεμβρίου τουλάχιστον τρία άτομα, μέχρι στιγμής, από εκείνους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα μολύνθηκαν από κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Τάγματος. Βασικά πρόκειται για το επίσημο δείπνο το βράδυ του Σαββάτου, 30 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Hilton», στο οποίο παρακάθισαν περί τα εννιακόσια άτομα, η πλειάδα των οποίων δεν φορούσε μάσκα, αλλά και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στη Θεία Λειτουργία στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης όπου τελέσθηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της Λειτουργίας έγινε η προχείριση των νέων Αρχόντων.

Οσοι συμμετείχαν στο δείπνο το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Hilton» υποχρεούντο κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εκδήλωσης να επιδείξουν τη σχετική κάρτα του εμβολιασμού τους. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και την άλλη ημέρα το πρωί για την είσοδό τους στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ανάμεσα σ’ αυτούς που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό είναι κι ένας ιερεύς από τη Νέα Υόρκη, ένας Αρχοντας επίσης από Νέα Υόρκη, κι ένας γιατρός εκτός Νέας Υόρκης.

Το Τάγμα των Αρχόντων κάνει έκκληση όπως εάν οιασδήποτε άλλος έχει μολυνθεί να ενημερώσει αμέσως το Γραφείο του Τάγματος στον τηλεφωνικό αριθμό (212) 570–3550 ή στο e-mail ως εξής: info@archons.org και επίσης να ενημερώσει εκείνους με τους οποίους ήλθε σε επαφή χαιρετισμού ή εγγύτητας στο τραπέζι του δείπνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΙΕΒΟ. Ενώ η απειλή πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος απηύθυνε μήνυμα εμψύχωσης προς τον Ουκρανικό Λαό.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.