x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης, προέστη ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ενώ παρευρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, η δήμαρχος Βοστώνης Μισέλ Γου, ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Σίαν Ο’Μάλι, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιχάλης Δουκάκης και πολλές εκατοντάδες πιστών. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος καλωσόρισε φιλοφρόνως τους υψηλούς επισκέπτες, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο καρδινάλιος εξέφρασαν την ευχή όπως επέλθει η ημέρα εκείνη κατά την οποία αμφότεροι οι χριστιανοί της Ανατολικής και της Δυτικής Χριστιανοσύνης θα γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού την ίδια μέρα κι όχι έναν μήνα αργότερα οι μεν, από τους δε.

Η δήμαρχος Βοστώνης Μισέλ Γου πρώτη από αριστερή στην πρώτη σειρά των καθισμάτων κρατά την αναμμένη Πασχαλινή της λαμπάδα και συμμετέχει στην Ανάσταση στον Καθεδρικό ναό Βοστώνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ MARIA KECHRIS PHOTOGRAPHY

Επειτα από τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε γεύμα στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού. Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Μεθόδιος ανάμεσα στα άλλα ανέφερε πως «δεν βρισκόμαστε εδώ σήμερα προκειμένου να θυμηθούμε ένα ιστορικό γεγονός περασμένων αιώνων. Δεν είμαστε εδώ εν αναμονή μιας μελλοντικής υπόσχεσης. Αλλά έχουμε συναχθεί για να γιορτάσουμε μία πραγματικότητα του σήμερα. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Κυρίου και Σωτήρα μας τα οποία είναι αποθησαυρισμένα στο 5ο κεφάλαιο του κατά Ιωάννη ευαγγελίου: «Αμήν, αμήν λέγω υμίν ότι έρχεται ώρα, και νυν εστίν, ότε οι νεκροί ακούσονται της φωνής του υιού του Θεού και οι ακούσαντες ζήσονται» (Ιωάννη 5:25)». Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος υπογράμμισε πως «εκείνη η ώρα είναι τώρα. Είναι τώρα που ο διάβολος απογυμνώνεται από τη δύναμη του. Είναι τώρα που οι κρύπτες του Αδη ερημώνονται. Είναι τώρα που κηρύσσεται η νίκη της ζωής. Είναι τώρα που καλούμαστε να γίνουμε οι μάρτυρες. Για να θυμηθούμε τον Απ. Παύλο ο οποίος λέγει «κατεπόθη ο θάνατος εις νίκος. Πού σου θάνατε το κέντρον; Πού σου Αδη το νίκος;» (Α Κορινθίους 15: 55)»

Το εκκλησίασμα στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης τη νύχτα της Ανάστασης. Στην πρώτη σειρά διακρίνεται ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος. Η δήμαρχος Βοστώνης Μισέλ Γου πρώτη από αριστερή στην πρώτη σειρά των καθισμάτων κρατά την αναμμένη Πασχαλινή της λαμπάδα και συμμετέχει στην Ανάσταση στον Καθεδρικό ναό Βοστώνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ MARIA KECHRIS PHOTOGRAPHY

Σε άλλο σημείο είπε πως «είναι τώρα που εορτάζομε τη Διάβαση.  Το Πάσχα για τους Χριστιανούς είναι η νέα Διάβαση. Είναι το Πάσχα του Κυρίου μας το οποίο μας οδηγεί από την σκλαβιά στην ελευθερία, από την αμαρτία στη δικαιοσύνη, από τη λύπη στη χαρά, από το σκοτάδι στο φως, από το θάνατο στη ζωή, από αυτόν τον κόσμο στην ερχόμενη βασιλεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ