x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανασυγκροτήθηκε ο Σύλλογος Κατερινιωτών – Πιερίων Βοστώνης «Τα Πιέρια»

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ανασυγκροτήθηκε ο Σύλλογος Κατερινιωτών – Πιεριέων Βοστώνης, «Τα Πιέρια», έπειτα από πολυετή περίοδο χαλάρωσης και αδράνειας. Στην προσπάθεια πρωτοστάτησε η Μαρία Σπυριδοπούλου, η οποία έχει μία πολύχρονη πορεία και δραστηριότητα στα κοινά ομογενειακά πράγματα της Βοστώνης. Ανέλαβε την προεδρία του Συλλόγου, πλαισιώθηκε κι από άλλους νέους, αλλά και παλαιότερους δραστήριους ομογενείς και στην πρώτη Αποκριάτικη χοροεσπερίδα έγινε το «θαύμα», αφού εκατοντάδες ομογενείς όλων των γενεών και ηλικιών πλημύρισαν την κοινοτική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ της Μασαχουσέτης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Σπυριδοπούλου είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «η χοροεσπερίδα μας πήγε πολύ καλά. Είχαμε πολύ κόσμο έπειτα από τόσα χρόνια. Είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια, ήταν γεμάτα όλα τα τραπέζια και όλοι πέρασαν καλά και ευχαριστήθηκαν».

Οταν την ρωτήσαμε πώς εξηγεί αυτή την επιτυχία, απάντησε, πως, «ολόκληρο το συμβούλιο εργάσθηκε εντατικά, τρέχαμε να ενημερώσουμε, κάναμε τηλεφωνήματα, προσωπικές επικοινωνίες με τους ανθρώπους μας οι οποίοι χάρηκαν για την προσπάθειά μας να ανανεώσουμε τον Σύλλογο και ανταποκρίθηκαν» και συμπλήρωσε «είχαμε πάρα πολλούς νέους».

Η πρόεδρος του ανανεωμένου Συλλόγου Κατερινιωτών – Πιερίων Βοστώνης «Τα Πιέρια», Μαρία Σπυριδοπούλου, με τον στενό συνεργάτη της Νίκο Διαμαντίδη Β’ Γραμματέα του Συλλόγου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ

Σύμφωνα με την κυρία Σπυριδοπούλου «η τελευταία χοροεσπερίδα είχε γίνει πριν από οκτώ ή δέκα χρόνια, δεν είμαι σίγουρη πρέπει να το κοιτάξω», είπε. Στην ερώτηση γιατί είχε αδρανήσει ο Σύλλογος, είπε πως «ήταν πολλοί οι λόγοι, αλλά τώρα αυτό που προέχει είναι η καινούργια αρχή και να πάμε μπροστά στο μέλλον».

Είπε επίσης πως «είχαμε μεγάλη συμμετοχή από τους πρώην προέδρους του Συλλόγου, σχεδόν είχαν έλθει όλοι και μάλιστα έφεραν και κόσμο και πραγματικά χαρήκαμε όλοι με αυτό το καινούργιο ανανεωτικό πνεύμα».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποτελείται από τους: Μαρία Σπυριδοπούλου – Πρόεδρο, Θεόδωρο Μαχαιρίδη – Αντιπρόεδρο, Γεωργία Μαυρίδου – Ταμία, Σοφία Παπαχρήστου – Γραμματέα, Νίκος Διαμαντίδης – Β’ Γραμματέα. Μέλη: Παναγιώτης Βασιλειάδης, Πάνος Γρηγοριάδης, Δημήτριος Χατζής και Χαράλαμπος Καρασάββας.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ανασυγκροτηθέντος Συλλόγου Κατερινιωτών – Πιερίων Βοστώνης «Τα Πιέρια».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ

Όταν ρωτήσαμε την κυρία Σπυριδοπούλου αν έχουν μέλλον οι Σύλλογοι, απάντησε πως «εγώ πιστεύω ναι έχουν, κι αυτό φάνηκε τώρα με τη δική μας προσπάθεια. Οι άνθρωποι πραγματικά χαίρονται όταν βλέπουν σοβαρή προσπάθεια και υποστηρίζουν». Συμπλήρωσε πως «η εμπειρία μας τώρα έδειξε πως πρέπει να τους συναρπάσεις τους ανθρώπους, να τους κάνεις να αισθανθούν μέρος της προσπάθειας. Και επίσης να πας να τους συναντήσεις και να τους μιλήσεις προσωπικά, όχι μόνο με email και τηλεφωνήματα διότι η προσωπική επαφή είναι αλλιώς».

Επισημαίνεται πως προσφέρθηκε εύγευστο ελληνικό φαγητό και υπήρχε ποιοτική δημοτική και λαϊκή μουσική από καλλιτέχνες που ήρθαν από την Ελλάδα με πολύ καλό καλλιτέχνη στο μπουζούκι, αλλά και επιχώριους καλλιτέχνες από τη Βοστώνη με Ποντιακά τραγούδια. Ελληνικούς χορούς χόρεψε το Λύκειο Ελληνίδων Βοστώνης.

Η κυρία Σπυριδοπούλου είπε ότι «του χρόνου συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, οπότε έχουμε αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για να γιορτάσουμε την πεντηκοστή επέτειο. Επίσης, θα κάνουμε κι άλλες εκδηλώσεις φέτος διότι θέλουμε να δει ο κόσμος ότι ο Σύλλογος δεν είναι για να κάνει μόνο μία χοροεσπερίδα τον χρόνο. Επίσης είμαστε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Κατερίνης και θα κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις εκεί στο τέλος Ιουλίου, θα σας πω λεπτομέρειες όταν έχουμε την τελική διοργάνωση».

Οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Κατερινιωτών – Πιερίων Βοστώνης «Τα Πιέρια», Ιωάννης Κατσαρός, Χρήστος Παπαχρήστος, Βασίλης Βασιλειάδης, Γεώργιος Σπυριδόπουλος, Θεόδωρος Μαχαιρίτσας πλαισιώνουν την νέα πρόεδρο Μαρία Σπυριδοπούλου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεμιστοκλής Καρατζάς με την σύζυγό του Μαρία, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωάννης Κατσαρός με την σύζυγό του Δήμητρα, ο πρώην αντιπρόεδρος Νικόλαος Δαλαμάνγκας με την κόρη του Νικόλ, ο πρώην Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Γεώργιος Παπαδόπουλος και ιδρυτής και διευθυντής του χορευτικού συγκροτήματος «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ο πρώην πρόεδρος της Ποντιακής Ομοσπονδίας Κώστας Κοτσαλίδης. Επίσης, παρόντες ήταν οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Κατερινιωτών – Πιερίων Βοστώνης Γεώργιος Σπυριδόπουλος, ο οποίος είχε έλθει από την Ελλάδα αποκλειστικά για την χοροεσπερίδα, ο Βασίλειος Βασιλειάδης με την σύζυγό του Μαρία, ο Ιωάννης Κατσαρός και ο Χρήστος Παπαχρήστος με την σύζυγό του.

Από την επιτυχημένη Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα μετά δείπνου του ανασυγκροτηθέντος Συλλόγου Κατερινιωτών – Πιερίων Βοστώνης «Τα Πιέρια», στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε πριν λίγο να υπαχθούν τα Μετόχια της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας στην Αρχιεπισκοπή, παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη γνωμάτευση που έκανε η αρμόδια επιτροπή επί των Ιδρυμάτων του Εξωτερικού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ