x

Αμερική

Ανασύσταση και ορκωμοσία «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» Τμήματος Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και ανανεωμένης διάθεσης έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής, η ανασύσταση και η ορκωμοσία των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» του Τμήματος Βοστώνης. Η AHEPA, ως γνωστόν, αποτελεί τη μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση, η οποία εορτάζει το ερχόμενο έτος την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της.

Η οργανωτική της δομή συμπεριλαμβάνει το γυναικείο τμήμα «Θυγατέρες της Πηνελόπης» και τα νεανικά τμήματα «Υιοί του Περικλέους» και «Θεραπαινίδες της Αθηνάς». Η ιστορική της διαδρομή περιλαμβάνει πολυδιάστατους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ, την εκπαιδευτική πρόοδο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και την πραγμάτωση έργων φιλανθρωπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Από τη δεξίωση που ακολούθησε έπειτα από το ευχάριστο γεγονός της ανασύστασης των “Θεραπαινίδων της Αθήνας ” του Τμήματος Βοστώνης στο Μαλιώτειο Κέντρο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η AHEPA διαθέτει Τμήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ανάμεσα στα πρώτα τμήματά της που δημιουργήθηκαν ήταν της Βοστώνης. Οι εν Βοστώνη αυτές οργανώσεις αποφάσισαν, από κοινού, να πραγματοποιούν τις συναντήσεις και εκδηλώσεις τους στο εξής στο φιλόξενο και ανακαινισμένο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής. Ηδη το ξεκίνημα έγινε με την ανασύσταση και ορκωμοσία των αξιωματούχων των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς». Παρευρέθησαν η ύπατος πρόεδρος της κεντρικής οργάνωσης «Θεραπαινίδων της Αθηνάς», Μαρία Αννα Παντελούς (Maria Ana Pantelous), με έδρα την Ουάσιγκτον και η πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» εν Βοστώνη κ. Νάνσυ Γκεούρντα (Nancy Geourntas) καθώς και πλήθος αξιωματούχων.

Η οικογένεια της AHEPA ενημέρωσε τα μέλη της για τις δραστηριότητες των τμημάτων της, εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την ευγενική παραχώρηση χώρων από το Μαλιώτειο Κέντρο, ενώ κατά την ώρα της ελεύθερης συναναστροφής τα μέλη περιηγήθηκαν στους χώρους του Μαλιωτείου Κέντρου θαυμάζοντας τα εκθέματα, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό αφιέρωμα στα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση όπως την είδαν οι Αμερικανοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.— Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνάντησε την πρέσβη της Ουκρανίας 21 Ιανουαρίου, 2022.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Βανδάλισαν την εκκλησία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Αγνωστοι βανδάλισαν τη νύχτα την εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Tα Γεγονότα της Εβδομάδας απο τον «Ε.Κ.» με την Αννα Σαρηγιάννη

Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.