x

Αμερική

Ανασύσταση και ορκωμοσία «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» Τμήματος Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και ανανεωμένης διάθεσης έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής, η ανασύσταση και η ορκωμοσία των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» του Τμήματος Βοστώνης. Η AHEPA, ως γνωστόν, αποτελεί τη μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση, η οποία εορτάζει το ερχόμενο έτος την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της.

Η οργανωτική της δομή συμπεριλαμβάνει το γυναικείο τμήμα «Θυγατέρες της Πηνελόπης» και τα νεανικά τμήματα «Υιοί του Περικλέους» και «Θεραπαινίδες της Αθηνάς». Η ιστορική της διαδρομή περιλαμβάνει πολυδιάστατους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ, την εκπαιδευτική πρόοδο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και την πραγμάτωση έργων φιλανθρωπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Από τη δεξίωση που ακολούθησε έπειτα από το ευχάριστο γεγονός της ανασύστασης των “Θεραπαινίδων της Αθήνας ” του Τμήματος Βοστώνης στο Μαλιώτειο Κέντρο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η AHEPA διαθέτει Τμήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ανάμεσα στα πρώτα τμήματά της που δημιουργήθηκαν ήταν της Βοστώνης. Οι εν Βοστώνη αυτές οργανώσεις αποφάσισαν, από κοινού, να πραγματοποιούν τις συναντήσεις και εκδηλώσεις τους στο εξής στο φιλόξενο και ανακαινισμένο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής. Ηδη το ξεκίνημα έγινε με την ανασύσταση και ορκωμοσία των αξιωματούχων των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς». Παρευρέθησαν η ύπατος πρόεδρος της κεντρικής οργάνωσης «Θεραπαινίδων της Αθηνάς», Μαρία Αννα Παντελούς (Maria Ana Pantelous), με έδρα την Ουάσιγκτον και η πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» εν Βοστώνη κ. Νάνσυ Γκεούρντα (Nancy Geourntas) καθώς και πλήθος αξιωματούχων.

Η οικογένεια της AHEPA ενημέρωσε τα μέλη της για τις δραστηριότητες των τμημάτων της, εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την ευγενική παραχώρηση χώρων από το Μαλιώτειο Κέντρο, ενώ κατά την ώρα της ελεύθερης συναναστροφής τα μέλη περιηγήθηκαν στους χώρους του Μαλιωτείου Κέντρου θαυμάζοντας τα εκθέματα, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό αφιέρωμα στα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση όπως την είδαν οι Αμερικανοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (Eric Adams) προκειμένου να δώσει το “παρών” στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού (2022 Mayors Summit Against Antisemitism - MSAA), όπως είχε προαναγγελθεί από τον Δήμο Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας