x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναταραχή χωρίς λόγο

Και ξαφνικά, ύστερα από ένα δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας με «αποκαλύψεις» σχετικά με τις συνομιλίες που είχαν να κάνουν με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, το πολιτικό σκηνικό, κατά το δημοσιογραφικώς λεγόμενο, πήρε «φωτιά». Με πρωτοβουλία μάλιστα του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πιθανό να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αύριο Τρίτη, με τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης να βλέπουν με θετικό μάτι την κίνηση και να τη στηρίζουν (να σημειωθεί εδώ ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης, ούτε καν η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν μόνοι τους να καταθέσουν τέτοια πρόταση διότι δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των 50 βουλευτών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής).

Με τον όλο θόρυβο που ούτως ή άλλως δημιουργήθηκε αλλά και με την πρόταση δυσπιστίας (αν τελικά αυτή κατατεθεί) η χώρα μπαίνει σε μια αναταραχή χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αφ΄ ενός διότι οι «αποκαλύψεις» που έγιναν την Κυριακή δεν είναι τόσο… αποκαλύψεις, υπό την έννοια ότι είχε αποκαλυφθεί ήδη από πέρυσι ότι οι επίμαχες συνομιλίες μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού δεν αφορούσαν τη μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών. Απλά το θέμα ξαναήρθε χθες στην επικαιρότητα χωρίς να αλλάζει κάτι επί της ουσίας στην όλη υπόθεση, η οποία έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και η οποία Δικαιοσύνη μελετά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και όχι μόνο αυτά που διοχετεύονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στον Τύπο. Αφ’ ετέρου δε, η παρούσα κυβέρνηση είναι κατά τεκμήριο δυνατή, δεν έχει ρωγμές και προβλήματα στο εσωτερικό της ενώ παράλληλα έχει λάβει λαϊκή εντολή πρόσφατα και μάλιστα ισχυρή, πριν από 9 περίπου μήνες.  Αρα είναι απίθανο από την πρόταση δυσπιστίας να αλλάξει ουσιαστικά κάτι. Μάλλον λοιπόν χάνουμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια ως χώρα, τον οποίο θα μπορούσαμε να διαθέσουμε για άλλα τρέχοντα και μείζονα ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εδώ και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες Ισραήλ και Ιράν βρίσκονταν σε έναν ακήρυχτο ή σκιώδη αν προτιμάτε πόλεμο μεταξύ τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ