x
 

Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη» έχει καταρρεύσει παταγωδώς

22 Απριλίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή, και συζητήθηκαν τα φαινόμενα αύξησης της εγκληματικότητας και η ανασφάλεια που προκαλείται στους πολίτες, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

«Το δόγμα της κυβέρνησης για ‘νόμο και τάξη’, όπως αυτό αναπτύχθηκε μετά το 2019, έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα αυξάνονται. Συγχρόνως, είχαμε το τραγικό γεγονός με έναν νέο συνάδελφό σας που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κερδίσει λίγα χρήματα παραπάνω, καθώς κάποιοι αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές. Γι’ αυτό προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει στο Σώμα αξιοκρατία και μισθολογική ενίσχυση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ επισήμανε: «Ο πολίτης νιώθει απεριόριστη ανασφάλεια. Και ιδιαίτερα οι φτωχότεροι Ελληνες και η μεσαία τάξη που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν αυτό το οποίο έπρεπε να προσφέρει το κράτος καθημερινά, σε όλες τις γειτονιές της χώρας».

Με αφορμή τις συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη και σε γεγονότα ακραίας βίας μέσα και έξω από αθλητικούς χώρους, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Για εμάς είναι προτεραιότητα η ασφάλεια. Πιστεύω ότι στο Σώμα πρέπει να υπάρχει ισχυρή αξιοκρατία. Οι καλύτεροι αξιωματικοί να είναι αυτοί που θα προσφέρουν στον ελληνικό λαό. Αποκομματικοποιημένα πλήρως. Ζήσαμε πολλά άσχημα γεγονότα σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια που πλήγωσαν το κύρος του Σώματος και δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν ακόμα και την Αστυνομία ως λάφυρο. Θέλω, επίσης, να σας πω ότι για αυτόν τον λόγο εντάξαμε, με δική μου πρωτοβουλία, στο ψηφοδέλτιό μας τον εξαιρετικό σας συνάδελφο και εξαιρετικό αξιωματικό, τον Γιώργο Καλλιακμάνη, διότι θέλουμε αυτά τα θέματα -και συμβολικά και ουσιαστικά- να σηματοδοτείται ότι για εμάς αποτελούν προτεραιότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AΘΗΝΑ. Ποιες είναι οι κυρίαρχες ιδεολογίες στην Ελλάδα σήμερα; Τι σκέφτονται οι πολίτες για την αξιολόγηση και την ανταγωνιστικότητα; Πώς βλέπουν το σύστημα υγείας; Πόσο συχνά κάνουν τσεκ απ; Πώς πιστεύουν ότι θα επηρεάσουν την εκπαίδευση τα μη κρατικά πανεπιστήμια; Πόσοι πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη; Σε ποιους θα εμπιστεύονταν τα κλειδιά του σπιτιού τους; Πώς σκέφτονται το μέλλον σε σχέση με το παρόν; Γιατί μπορεί να μην πάνε φέτος διακοπές;To τρίτο μέρος του έκτου κύματος της μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις «Τι πιστεύουν οι Ελληνες» αφενός ζητάει από τους πολίτες να αυτοτοποθετηθούν ιδεολογικά και να περιγράψουν τις γενικότερες αξίες τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ