x
 

Πολιτική

Ανέλαβε επίσημα o νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Γεώργιος Τσιτσικώστας

08 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

Μιλώντας στην τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο νέος Αρχηγός αναλαμβάνει την ιερή υποχρέωση διαφύλαξης του υψίστου αγαθού της ασφάλειας και προάσπισης της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας ημικατεχόμενης πατρίδας και να συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

«Συνεχίζοντας το καθ΄ ομολογία σημαντικό έργο του προκατόχου σας, σας καλώ να εργαστείτε ανθρωποκεντρικά και σε πνεύμα συνεργασίας, με στόχο την εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης στα θέματα άμυνας και ασφάλειας» ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στην πατρίδα μας, με την κατοχή να συνεχίζει να υφίσταται για σχεδόν μισό αιώνα και τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις να επιχειρούν, όπως είδαμε πρόσφατα στην Πύλα, να επεκτείνουν το έδαφος υπό κατοχή και να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα.

Είπε επίσης ότι την ίδια στιγμή, η ανάδυση νέων μορφών υβριδικού πολέμου, η γεωπολιτική αστάθεια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση, ύψιστη ετοιμότητα και συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς.

Ο Πρόεδρος εξήρε επίσης το έργο του απερχόμενου Αρχηγού λέγοντας ότι ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης συνέβαλε, ουσιαστικά, καθοριστικά και με απόλυτη επιτυχία στην αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, όπως επίσης στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και της εξωστρέφειάς της.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς διαβεβαίωσε ότι έχει απόλυτη επίγνωση της υψίστης τιμής που του επιφυλάχθηκε αλλά και του χρέους που απορρέει από τον διορισμό του έναντι στην κυπριακή κοινωνία και στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και είναι έτοιμος να εκτελέσει με συνέπεια και σε απόλυτο βαθμό το έργο του.

Ο Αντιστράτηγος Τσιτσικώστας, τόνισε ακόμη ότι θα καταβάλει κάθε ικμάδα των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων του για να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις των καθηκόντων του, υπακούοντας στα κελεύσματα των ηρώων του έθνους και της ημικατεχόμενης πατρίδας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία των Ευρωπαϊκών Σχολείων (ΕΣ) για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2024-2025 (1η Αυγούστου 2024 - 31 Ιουλίου 2025), στο πλαίσιο του τρίο Προεδρίας, από τον Αύγουστο 2023 μέχρι τον Ιούλιο 2026, με την Ιταλία (2023-2024) να προηγείται της Κυπριακής Προεδρίας και τη Λετονία να ακολουθεί (2025-2026).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ