x
 

Κοινωνία

Ανοιχτές συνάντησεις με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα Νοσοκομεία ΙΣΝ

05 Νοεμβρίου 2023

ΑΘΗΝΑ. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής σύμβασης με τον Ομιλο ΑΒΑΞ, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες των τριών νέων νοσοκομείων ΙΣΝ, και συγκεκριμένα του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ . Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις και στο πνεύμα της διαφανούς, τακτικής και αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει να έχει το ΙΣΝ με τις τοπικές κοινωνίες των τριών περιοχών, το Ιδρυμα διοργάνωσε ανοιχτές συναντήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, του αναδόχου κατασκευής, καθώς και του Διαχειριστή του έργου, Hill International.

Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στο Θέατρο REX και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου.

Στις συζητήσεις, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη δράση του Ιδρύματος από την ίδρυσή του το 1996, μέχρι σήμερα. Κάνοντας ειδική μνεία στη σημασία και το εύρος της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) στην καρδιά της οποίας βρίσκεται η δημιουργία των τριών νέων νοσοκομείων στην Ελλάδα, ο κ. Δρακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συναντιόμαστε και πάλι μαζί σας από κοντά, εν όψει της πολυαναμενόμενης έναρξης της κατασκευής των τριών νέων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη. Τα έργα αυτά ανήκουν στην κοινωνία, σε εσάς, και για αυτό τον λόγο επιδιώκουμε να είστε ενήμεροι και συμμέτοχοι σε κάθε στάδιο υλοποίησής τους, από την αρχή έως την ολοκλήρωσή τους, σε τρία περίπου χρόνια από σήμερα. Οι ανοιχτές συζητήσεις μας με τις τοπικές κοινότητες των τριών περιοχών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας για την ανάπτυξη των έργων, συνεισφέροντας σημαντικά στην προσπάθεια του ΙΣΝ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, για την παράδοση τριών υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων, και εναρμονισμένων με το περιβάλλον νοσοκομείων τα οποία να αποτελούν πρότυπα για τα διεθνή δεδομένα».

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Σ’ αυτούς εδώ τους χώρους μπαίνουν οι βάσεις για αυτά που αποκαλείς σπουδαία, εμβληματικά, πολύτιμα. Τρία νέα υπερσύγχρονα Νοσοκομεία, που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, έρχονται να αναβαθμίσουν τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Το Παιδιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Φίλυρο, Θεσσαλονίκης, το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, αποτελούν Νοσοκομεία διεθνών προδιαγραφών, με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένα να είναι ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Πλέον μετράμε αντίστροφα για τη δημιουργία τους. Τις επόμενες ημέρες ξεκινάνε τα έργα εκσκαφής του νέου ΓΝ Κομοτηνής, αρχές τους 2024 του ΠΠΝ Θεσσαλονίκης και τον Νοέμβριο του 2026 θα έχουν ολοκληρωθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ανδρέα Δρακόπουλο για την πολυεπίπεδη προσφορά του στην υγεία μέσα και από τις σπουδαίες δωρεές του ΙΣΝ. Δωρεές που θα αναβαθμίσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες και ειδικά της Β. Ελλάδας».

O Αντώνης Μιτζάλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ, συμπλήρωσε: «Πιστοί στην παράδοση του Ομίλου μας σε ουσιαστική συνεργασία με τους ανθρώπους των περιοχών στις οποίες εκτελούμε έργα, συμμετέχουμε με χαρά στις σχετικές πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών μόνο οφέλη προσδίδει στην πορεία ενός έργου».

Η προσέλευση και συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ενώ οι συζητήσεις εστίασαν σε θέματα γύρω από τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή, εξοπλισμό και ανάπτυξη των νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων ζητήματα που αφορούν στις κατασκευαστικές καινοτομίες και τα συνοδά έργα υποδομών ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και τον προγραμματισμό ως προς τη στελέχωσή τους με το σύνολο του προβλεπόμενου προσωπικού. Παράλληλα, τοπικοί φορείς και μέλη της κοινότητας απηύθυναν συγκεκριμένα ερωτήματα και εξέφρασαν την ανυπομονησία τους για την πραγμάτωση των έργων, δεσμευόμενοι να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην ομαλή υλοποίησή τους.

Πηγή: ΙΣΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Το νομοσχέδιο συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης, τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», όπου δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους άλλους αρχηγούς.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ